Web Analytics

NEGRESCU (PSD): ”Comisia Europeană a trimis un nou set de critici dure faţă de PNRR”

de | 2.07.2021 12:27 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Politica si Administratie

Europarlamentarul PSD (grupul S&D), Victor Negrescu, afirmă că „un nou set de comentarii şi critici dure” faţă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost transmis de Comisia Europeană şi acuză, din nou, că „documentul este ţinut la secret”, informează G4media.

Citește și: Dr. Mircea Stoian, noul manager al Spitalului Mioveni: „Am fost declaraţi Spitalul Covid cu cei mai mulţi pacienţi vindecaţi pe Secţia ATI”

Victor Negrescu a scris vineri pe Facebook: „Comisia Europeană a trimis un nou set de comentarii şi critici dure faţă de PNRR-ul realizat de actualii guvernanţi. De această dată, documentul se referă la reformele propuse şi critică absenţa dialogului real cu patronatele, sindicatele şi societatea civilă. Într-un mod absolut netransparent documentul este ţinut la secret”.

Victor Negrescu susţine că executivul european pune sub semnul întrebării viabilitatea reformelor propuse, dar şi faptul că „acestea slăbesc rezilienţa şi coeziunea societăţii româneşti”.

Reprezentantul PSD susţine: „Aceştia se arată surprinşi şi de costurile ridicate pentru serviciile de consultanţă, achiziţia de mobilier sau personalul suplimentar angajat în realizarea reformelor în contextul în care în paralel se propun tăieri de personal din sistemul bugetar”.

Citește și: Campaniile lente de vaccinare anti-Covid şi meciurile din cadrul Euro 2020, la baza unui nou val de infectări în Europa

În opinia europarlamentarului PSD, PNL şi USR au propus în PNRR „reforme neoliberale şi măsuri de austeritate pe care nu le-a mai recomandat şi nu le-a solicitat nimeni”.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. // Trei , Doamne … si toti trei ! // .
    Trei h’idioti … si toti trei / degeaba : h’asta d’acu’ , grinda … s’alalant/andrusca !