Web Analytics

Dr. Mircea Stoian, noul manager al Spitalului Mioveni: „Am fost declaraţi Spitalul Covid cu cei mai mulţi pacienţi vindecaţi pe Secţia ATI”

de | 2.07.2021 10:10 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Noul manager interimar al Spitalului Mioveni, de la sfârșitul lunii mai a.c., este dr. Mircea Stoian, medic specialist Radiologie și Imagistică, cel care a fost și șef al Compartimentului Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Mioveni. L-am contactat pe noul manager pentru a afla ce schimbări importante s-au făcut la spital de când a preluat conducerea.

„Din 10 oameni internați în ATI cu covid, 7 au plecat pe picioare”

„În primul rând, la concursul de angajare de medici s-au înscris, pentru prima dată, mai mulți medici, inclusiv psihiatru, anatomopatolog, urolog, dermatolog și de la multe alte specializări. Sunt posturi unde sunt chiar doi pe loc, ceea ce e o performanță. Am fost declarați Spitalul Covid cu cei mai mulți pacienți vindecați pe Secția ATI, e public pe site-ul Ministerului Sănătății. Deci, din 10 oameni internați în ATI, 7 au plecat pe picioare. Acum facem o nouă contractare cu Casa, sperăm să primim mai multe fonduri. O să aducem echipe operatorii din spitalele mari din București, cum deja se întâmplă de ceva timp, dar o să facem din asta un obicei pe mai multe specialități, dar în trei săptămâni cred că e un pic mai dificil, dar eu zic că am rezolvat și multe altele care țin de funcționarea și bunul mers al spitalului”, a spus dr. Mircea Stoian.

„Când managerul va fi cu concurs, se va da concurs și pentru șefii de secție și vor avea mandat”

Legat de schimbări în structura personalului, în special în zona șefilor de secții, noul manager a spus: „Da, șefi de secții se schimbă și se vor schimba. Atât timp cât legea spune clar că, dacă managerul este interimar, nu se dă concurs și șefii de secție sunt numiți interimar. Așa am fost și eu în Spitalul Colentina, de acolo vin. Ca șef de secție interimar poți să fii azi numit și mâine… Acestea sunt funcțiile. În momentul în care managerul va fi cu concurs, atunci se va da concurs și pentru șefii de secție și vor avea mandat”.
Portivit spuselor managerului, sunt noi șefi de secții la Chirurgie, Urgență şi Pediatrie.
Dr. Mircea Stoian este piteștean și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, urmând studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, specializarea Radiologie, Imagistică Medicală – Boli Infecțioase. A lucrat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central București, la Spitalul Clinic Colentina din Capitală și la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Citește și Argeșeanul Mircea Stoian, medicul care a ales să profeseze acasă

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii