Web Analytics
scris joi, 28.05.2015

„Neamţul” Christoph şi-a făcut ocol silvic pentru miile de hectare deţinute în Muscel

După un an şi jumătate de la revolta Grupului de iniţiativă din cadrul Obştei Moşnenilor Rucăreni şi Dâmbovicioreni, lucrurile s-au clarificat şi din punct de vedere juridic.
În toamna anului 2013, mai mulţi moşneni care se împotriveau pătrunderii străinilor în Obşte au cerut instanţei de judecată anularea actului adiţional prin care se modificase statutul asociaţiei de proprietari de păduri şi păşuni. Procesul care i-a avut ca reclamanţi, printre alţii, pe Ion Pârnuţă, Viorel Bârloiu, Dumitru Secăreanu şi Ramona Negulici a fost pierdut, în primă instanţă, la Judecătoria Câmpulung, după care a fost declarat apel. Şi după faza de atac deznodământul a rămas acelaşi: pe 20 mai 2015, apelul a fost respins ca nefondat de către Tribunalul Argeş, hotărârea fiind definitivă.
Intenţia Grupului de iniţiativă de a stopa demersul cooptării în Obşte a firmei Sănătate şi Natură SRL, reprezentată prin Christoph Frantz Johannes Promberger, fusese, oricum, sortită eşecului. Încă din timpul derulării procesului, în mai anul trecut, moşnenii rucăreni şi dâmbovicioreni au votat în favoarea primirii în rândurile lor a „neamţului venetic” care deja devenise proprietar de dramuri. La ora actuală, germanul Cristoph deţine, prin Fundaţia „Conservation Carpathia” (cu acelaşi sediu ca şi Sănătate şi Natură SRL), peste 10.000 de hectare de terenuri forestiere în zona Muscel, pe care le administrează prin intermediul Asociaţiei Ocolul Silvic Carpathia.
C.I.B.

„Neamţul” Christoph şi-a făcut ocol silvic pentru miile de hectare deţinute în Muscel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...