Muștar cu până la 6 E-uri, doar 10% boabe de muștar

de | 9.01.2022 08:02 | Actualitate

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muștar ce se regăsesc pe piața din România.

100 de produse au făcut obiectul studiului. Află AICI care sunt producătorii și distribuitorii.

Ca urmare a centralizării informațiilor au rezultat următoare:

Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muștar/semințe de muștar sau făină de muștar) din compoziție:

  • Boabe de muștar/semințe de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 55% din compoziție. Dintre acestea, doar 0,1 % au 55% boabe de muștar.

Citește și: Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

Dintre acestea:

– 0,01 % au 55% boabe de muștar;

-0,01% au 50% boabe de muștar;

– 0,01% au 46% boabe de muștar;

                    -0,05% au 10% boabe de muștar

  • Faină de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 20% din compoziție

Dintre acestea:

-0,27% au 20% făină de muștar;

-0,01% au 10% făină de muștar.

Din punct de vedere al menționării provenienței ingredientului principal:

  • 37% nu menționează proveniența ingredientului principal. Află AICI care este regulamentul prin care se impune menționarea provenienței ingredientului principal

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în mustar:

  • 88% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);​

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 6:

  • 1% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 9% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 20% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 31% din produse au în compoziție 2 E-uri;
  • 27% din produse au în compoziție 1 aditiv;
  • 12% din produse nu au în compoziție E-uri;

Citește și: DGA Dolj: Bărbat prins în flagrant de dare de mită după ce a oferit 5.000 lei unui echipaj de poliţie rutieră

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în muștar situația se prezintă astfel:

Află AICI care sunt tipurile de adiviti regăsiți în produsele ce au făcut obiectul studiului.

  • Din punct de vedere al informațiilor nutriționale regăsite în muștar

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs.

  • Valoarea energetică este cuprinsa între 23 kcal și 290 kcal.
  • Cantitatea de grăsimi variază între 2.52g și 27g.
  • Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și 2.7g.
  • dintre produsele studiate nu au avut în compoziție acizi grași saturați.
  • Cantitatea de proteină se situează între 1.7g și 7.5g pentru produsele studiate.
  • Cantitatea de glucide se situează între 2.1g și 36g.

Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

  • Aromele regăsite în muștar precum miere, hrean, mărar etc. se regăsesc într-o proporție cuprinsă între 0.1% și 15%.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii