Web Analytics

DGA Dolj: Bărbat prins în flagrant de dare de mită după ce a oferit 5.000 lei unui echipaj de poliţie rutieră

de | 8.01.2022 22:22 | Actualitate, Dezvăluiri

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj au realizat vineri, 07 ianuarie 2022, prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 41 ani, din municipiul Craiova, după ce a oferit suma de 5.000 lei unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu i se întocmi actele de constatare a unei infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Citește și: Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

În fapt, în jurul orelor 02:15, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, județul Dolj, un bărbatcare conduceaun autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,74%o g/l  alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducătorul auto a refuzat să-i fie recoltate probe biologice, sens în care a fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, unde a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 5.000 lei, pe care o avea asupra sa, pentru a nu-i fi intocmite documentele de constatare a infracțiunii.

Agenţii de poliţie au refuzat categoric propunerea conducătorului auto şi au anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, aceștia continuând să întocmească actele de constatare a infracțiunii.

Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 5.000 lei agenţilor de poliţie iar, în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Reamintim faptul că, ieri, 06.01.2022, doi lucrători ai I.J.J. Buzău au refuzat mita oferită de o persoană fără calitate specială pentru a nu fi dispuse măsurile legale de sancționare în urma constatării încălcării prevederilor deciziei de carantinare la domiciliu ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv infectat cu virusul SARSCOV-2 pe raza unui stat membru al Uniunii Europene. Față de persoana în cauză, cercetările continuă în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii