Web Analytics

Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

de | 6.01.2022 13:40 | Actualitate, Dezvăluiri

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului l-a sancționat disciplinar pe Adrian Hari Irimescu, preotul paroh al bisericii din satul Crucișoara, comuna Cocu. Asta după ce, la adresa acestuia, s-au primit sesizări de la enoriași. Preotul nu a fost caterisit, însă a fost mutat pentru o perioadă scurtă de timp la o mânăstire de pe raza județului Argeș, unde să se căiască pentru ce a făcut. Una dintre sesizări a fost trimisă de o piteșteancă, Florina Pavel, care i-a scris arhiepiscopului că preotul a mutat din cavoul familiei, fără știrea ei, în alte cripte, șase morți…

„Nu face cinste acestui sat, Crucișoara”, a spus femeia căreia preotul, care a căutat-o acasă, i-a luat bani pentru liturghii chiar și după ce morții cărora le erau destinate nu mai erau îngropați la locul lor.
„În data de 19 iulie (2021), acest preot obraznic a venit și mi-a cerut o sută de lei pentru liturghiile de morți și de vii pe care le citește în biserică. Eu i-am dat 120 de lei. Și atunci mi-a spus de mutarea morților din cavoul meu (al soacrei mele)”.

Citește și Parohia „Târgu Dealului” a făcut plângere la Parchet că i-au dispărut 267 de arbori din proprietate

Patru dintre ei au fost luați de o nepoată din partea soțului, care i-a pus într-o criptă, se pare peste morții altcuiva. Alți doi au fost luați de aparținători și mutați în cripte tot noi, construite, se înțelege, cu voia parohului, știindu-se că locurile de veci sunt la mare căutare și profitul este pe măsură. Însă atât de mult a încurcat preotul morții prin cimitir, că s-a mai ales cu o sesizare din partea rudelor indignate. Florina Pavel a solicitat sancționarea și mutarea preotului Adrian Hari din parohie, ceea ce s-a și întâmplat, însă numai pentru o perioadă. În sarcina parohului, însă, mai este pusă și vina preacurviei, având în vedere că a avut mai multe soții, iar acum trăiește cu o femeie fără a fi cununați.

Femeia care ne-a scris, Florina Pavel, mai spune că a fost chemată la Protoieria Piteștiului și i s-a comunicat că preotul Adrian Hari Irimescu are obligația de a restabili situația inițială, adică să mute morții înapoi, dar să dărâme cavoul care a rămas, oricum, o ruină și să construiască, pe socoteala lui, cripte noi în loc. Însă, până acum, nu s-a întâmplat nimic.

Citește și „E deja alianţa făcută între procuror şi dr. Manu, şeful Medicinei Legale”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Părintele Irimia Ioan de la Suceava sarcu și el a scăpat cu spălare de creier la fete