Web Analytics

Modernizarea DN73C Câmpulung – Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, în atenţia deputatului Dănuţ Bica

de | 25.04.2018 19:22 | Politica si Administratie

19 BicaDrumul Național DN73C leagă municipiile Câmpulung, Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, traversând 11 unități administrativ teritoriale din zona de nord a județelor Argeș și Vâlcea. Acesta pornește din Drumul Național DN73, în comuna Schitu Golești, județul Argeș, de lângă municipiul Câmpulung, intersectează la Curtea de Argeș Drumul Național DN7C și se termină la intersecția cu Drumul Național DN7, în apropierea localității Blidari, județul Vâlcea, având o lungime totală de 69,6 km.

În legătură cu acest drum, deputatul PNL, Dănuț Bica s-a adresat ministrului Transporturilor: ”Drumul Național DN73C, supranumit și «Drumul celor trei capitale» (Curtea de Argeș, Câmpulung, Târgoviște), se găsește în prezent într-o stare tehnică deplorabilă, necesitând realizarea de urgență a lucrărilor de reabilitare și modernizare. Pe această cale rutieră, dată în folosință în anul 1986, nu au fost efectuate în ultimii ani decât reparații izolate ale covorului asfaltic, pe suprafețe nesemnificative, motiv pentru care este considerată de către participanții la trafic drept unul dintre cele mai proaste drumuri naționale din România. Restricționările în circulație sunt evenimente la ordinea zilei, iar starea de degradare a carosabilului se accentuează în mod continuu.
Din aceste motive, cu ocazia adoptării Legilor bugetului de stat pentru anii 2017 și 2018, am propus amendamente pentru asigurarea finanțării lucrărilor respective, care, din păcate, au fost respinse prin vot de către parlamentarii PSD și ALDE. De asemenea, am adresat domnului ministru Alexandru-Răzvan Cuc întrebarea înregistrată la Camera Deputaților cu nr. 1488A/19.09.2017, având ca obiect «Reabilitarea și modernizarea Drumului Național DN73C Câmpulung Muscel-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea», la care, prin adresa înregistrată la Ministerul Transporturilor cu nr. 35779/16.10.2017, mi s-a răspuns că, «în contextul inițierii procedurilor pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Pitești, se analizează și posibilitatea de asigurare a resurselor financiare necesare lucrărilor de consolidare a Drumului Național DN 73C».
Cu alte cuvinte, executarea acestor lucrări este incertă sau, în cel mai fericit caz, amânată pentru o perioadă nedeterminată de timp. În consecință, având în vedere importanța deosebită pe care o are Drumul Național DN73C pentru dezvoltarea economică a județelor Argeș și Vâlcea, mai ales în privința valorificării potențialului turistic extrem de generos din zonă, consider răspunsul menționat anterior ca total nesatisfăcător și vă rog să-mi comunicați care este poziția dumneavoastră cu privire la soluțiile și termenele pentru realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare ale acestui obiectiv de infrastructură rutieră”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii