Web Analytics

Misiunea în Afganistan a militarilor musceleni, expusă la Gaudeamus

de | 22.11.2018 12:59 | Cultură

Târgul de carte Gaudeamus, ţinut săptămâna trecută în Capitală, a avut parte de o lansare inedită. Pentru prima oară în istoria Armatei României, căpitanul Florin Jianu, un veteran şi membru al Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, a transpus, într-o carte, un jurnal al activităţilor militare din teatrul de operaţiuni din Afganistan. În timpul misiunilor executate în cadrul Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” şi încheiate în august în acest an, căpitanul Jianu a ţinut un jurnal care cuprinde cele întâmplate în cele şase luni din Kandahar.
Evenimentul de la Gaudeamus a avut loc la doi ani după lansarea primei cărţi a unui veteran, „Sacrificiul pentru NATO”, scrisă de preşedintele AMVVD, Marius Apostol, nimeni altul decât naşul de cununie al eroului muscelean Ionuţ Butoi.
Batalionul care s-a întors recent din Afganistan a fost format, în majoritate, din militari musceleni din cadrul Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” Câmpulung şi şi-a încheiat misiunea fără nicio pierdere umană, doar un militar fiind rănit uşor în timpul unei ambuscade.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii