Mioveni: Cresc bursele școlare. Câţi bani vor primi elevii din semestrul al 2-lea

de | 22.11.2021 12:51 | Actualitate

Primăria și Consiliul Local Mioveni vor acorda pentru anul școlar 2021-2022(semestrul al doilea) burse elevilor care frecventează unitățile de învățământ din oraș. Bursele sunt împărțite în mai multe categorii cu valori diferite, precum burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse sociale.
Iată care sunt condițiile de acordare a acestora:
1.Bursele de performanţă se acordă astfel:
1.1 Elevii premiaţi la concursurile şi olimpiadele naţionale organizate de MECTS, cu participare directă, cu caracter tehnico-stiinţific – etapa naţională şi elevii care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaționale.
Se acordă burse în cuantum lunar pentru elevii care au obţinut:
Locul I – 1.000 lei
Locul al II -lea 800 lei
Locul al III -lea 500 lei
1.2 Elevii premiaţi la concursurile si olimpiadele naţionale organizate de MECTS, cu participare directă, cu caracter cultural-artistice şi cu caracter sportiv – etapa naţională.
Competiţii individuale / burse acordate în cuantum lunar:
Locul I – 700 lei
Locul al II -lea 600 lei
Locul al III -lea 500 lei
Competiţii pe echipe/ bursă acordată o singură dată pe an şcolar aceleiași echipe/şcoala
Locul I – 1.500 lei / echipă
Locul al II -lea – 1.000 lei / echipă
Locul al III -lea 700 lei / echipă
Dacă o echipă câștigă mai multe competiţii pe an şcolar (ex.de performanţă şi de merit), bursa se va acorda echipei o singură dată, pentru o singură competiţie, cea cu valoare mai mare.
1.3 Olimpiadele, concursurile şi competiţiile naţionale pentru care se vor acordă burse de performanţă şi de merit sunt cele cu participare directă, din lista actualizată şi facută publică de MECTS, anual, până la data de 1 octombrie a anului şcolar pentru care se acordă bursa.
2.Burse de merit se acordă astfel:
2.1 Elevii premiaţi la concursurile si olimpiadele şcolare naţionale organizate de MECTS, cu participare directă, cu caracter tehnico-ştiintific – etapă judeţeană
Se acordă burse în cuantum lunar elevilor care au obţinut:
Locul I – 400 lei
Locul al II -lea – 300 lei
Locul al III -lea – 200 lei
2.2 Elevii premiati la concursurile si olimpiadele şcolare naţionale organizate de MECTS, cu participare directă ,cu caracter cultural- artistic si cu caracter sportiv – etapa judeţeană.
Competiţii individuale/ burse acordate în cuantum lunar elevilor care au obţinut:
Locul I – 400 lei
Locul al II -lea – 300 lei
Locul al III -lea – 200 lei.
Competiţii pe echipe / burse acordate o singură dată pe an şcolar aceleiasi echipe/scoală
Locul I – 1.000 lei / echipă
Locul al II-lea – 700 lei / echipă
Locul al III -lea – 500 lei / echipă.
Dacă o echipă câștigă mai multe competiţii pe an şcolar (ex.de performanţă şi de merit), bursa se va acorda echipei o singură dată, pentru o singură competiţie, cea cu valoare mai mare.
2.3 Elevii care au obţinut medii generale cuprinse între 9.00 -10.00 inclusiv şi nota 10,00 la purtare în anul şcolar anterior sau în semestrul I, pentru clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal.
Media generală 10.00 – 300 lei /lună
Media generală cuprinsă între 9,50 – 9,99 – 250 lei /lună
Media generală cuprinsă între 9,00 – 9,49 – 200 lei /lună.
3.Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 (trei) luni, cel mult egal cu salariul minim pe economie și care îndeplinesc condiţiile:
Media generală cuprinsă între 8,00 – 8,99
Nota 10,00 la purtare în anul şcolar anterior sau în semestrul I pentru clasele de început ale învăţământului gimnazial si liceal – 150 lei / lună
4. Burse sociale:
Bursele sociale se acordă conform Legii Educaţiei nr.1/2011 şi respectiv Ordinului 5576 /2011- Criteriile Generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, actualizat, emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) în cuantum de 200 lei / lună.
Proiectul de Hotărâre Nr. 175/18.10.2021 poate fi consultat online aici:
Acest articol este despre: burse,elevi,medie,mioveni,scoala

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....