Web Analytics

Minune de sărbători! Câmpulungul a primit 4,2 milioane lei de la bugetul de stat pentru spaţii verzi

de | 6.01.2023 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Aproape zece milioane de lei sunt banii prevăzuți expres în bugetul de stat pentru județul Argeș și câteva localități ale acestuia. Este vorba despre susținerea finanțării unor investiții, nu de sumele alocate de obicei pentru echilibrarea bugetelor. Ca acum doi ani, când Câmpulungul a primit direct 12 milioane de lei pentru bulevard, o stradă și aniversarea ”Scrisorii bierului Neacșu”. În mod surprinzător, deși USR nu mai e la guvernare ca la început de 2021, tot municipiul muscelean a primit partea leului prin legea bugetului de stat.

Cine și câți bani a primit

Pe 19 decembrie, atunci când a fost publicată Legea bugetului de stat pe anul 2023, una dintre anexe a indicat surpriza. Este vorba tot de Anexa 7, cea cu banii din 2021, cea care cuprinde sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023 destinate bugetelor locale pentru finanțarea unor proiecte de investiții și a altor cheltuieli. Acum sunt 9,966 milioane lei pentru județul nostru. Iar distribuția este următoarea:
– 2,5 milioane lei pentru Consiliul Județean, bani pentru susținerea financiară a reabilitării Bazei de salvare montană de la Cota 2000 Transfăgărășan;
– 125 de mii de lei primește Curtea de Argeș pentru finanțarea liceelor tehnologice cu profil predominant agricol;
– 911 mii de lei pentru Pitești, Primăria urmând să folosească această sumă pentru achiziție mijloace de transport public, adică autobuze electrice 12 Deal, plus stație de încărcare;

Citește și Primăria Câmpulung a rămas fără oameni la Investiţii

– 290 de mii de lei sunt pentru modernizarea iluminatului public și epurarea apelor uzate menajere din Albeștii de Muscel;
– 545 de mii de lei ajung la Bârla, pentru modernizare drumuri comunale;
– tot 545 de mii de lei au fost prevăzuți pentru Bughea de Sus, în scopul asfaltării unui drum comunal;
– 100 de mii de lei pentru reparații la o biserică din Priboieni;
– 250 de mii de lei primește Schitu Golești ca să susțină realizarea investiției rețea de canalizare menajeră și a stației de epurare.

Sunt bani pentru localități conduse de primari PSD și PNL, câte patru de fiecare parte, dacă se ia în considerare și apartenența politică a conducerii Consiliului Județean. Doar că sunt 5,766 milioane de lei, adică lipsesc 4,2 milioane din totalul destinat Argeșului. Iar marele rest revine Câmpulungului! Nu pentru bulevard, nu pentru gaze, apă sau drumuri, nu, pentru, citez: ”Amenajare spații verzi în municipiul Câmpulung”!

Citește și Primăria Câmpulung, bună de plată pentru un alt angajat disponibilizat

Județul nu a dat bani anul trecut

Spațiile verzi au fost subiect de ceartă, anul trecut, între Consiliul Județean și Primăria Câmpulung. După aprobarea bugetului la județ, Elena Lasconi a reproșat șefilor de la CJ faptul că au ignorat problemele Câmpulungului, nealocând banii de care avea nevoie. Replica vicepreședintelui Adrian Bughiu a fost tăioasă, acesta precizând faptul că banii de la județ sunt puțini și nu este o urgență alocarea a 5,4 milioane de lei pentru iarbă, panseluțe și copăcei la Câmpulung. Fiindcă banii ceruți de Lasconi pentru asta erau, pentru amenajarea de spații verzi!
C.I.B.

Citește și Culisele „divorţului” de la Primăria Câmpulung. Cum s-a ajuns de la „Discut doar cu domnul Zaharia” la ”Nu fi mitocan!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *