Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Ministra Educaţiei a venit cu veşti bune în Argeş. 36 laboratoare inteligente pentru liceele din judeţ

Ministrul Educației, Ligia Deca, a venit marți, 16 ianuarie, în vizită în Argeș. Ea a vorbit cu inspectorii despre provocările învățământului din județ, apoi a făcut o vizită la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, unde a asistat la o demonstrație realizată de echipa de robotică a liceului și a semnat contractul pentru un laborator de înaltă tehnologie de tip Smart Led. Ulterior, a purtat discuții și cu elevii de la Colegiul Național „I.C. Brătianu”, despre nevoile lor școlare, iar directori ai unităților de învățământ au semnat contractele pentru 36 de laboratoare inteligente destinate liceelor din județul Argeș. De asemenea, elevii care au făcut performanță la concursuri și olimpiadele școlare au fost premiați simbolic cu diplome și cărți.

Ministra Educaţiei a venit cu veşti bune în Argeş. 36 laboratoare inteligente pentru liceele din judeţ

Printre numeroasele investiții enumerate de ministra Educației se numără cele legate de Programul de Reducere a Abandonului Școlar. Argeșul are 33 de proiecte depuse și în derulare în prima rundă a acestui program, cu o valoare de peste 92,5 milioane lei. În runda a doua, județul Argeș a avut 13 proiecte depuse, cu valoarea de 12,5 milioane lei, fără TVA. Argeșul are și cinci proiecte pentru finanțare în Programul de Școli Verzi. De asemenea, 25 de microbuze verzi vor fi puse la dispoziția elevilor din 25 de comune, datorită unui proiect prin PNRR. Contractele sunt deja încheiate și se derulează achizițiile. „Vedem, deci, un volum mare de investiții care vor schimba fața învățământului argeșean și, în general, fața învățământului românesc. În acest an școlar mă aștept să vedem deja școli care beneficiază de echipamente noi în sălile de clasă, de la mobilier până la echipamente digitale, laboratoare de științe, de înaltă tehnologie de tip Smart Led….”, a punctat Ligia Deca în cadrul conferinței de presă de la PNL, de marți, 16 ianuarie.

Ministra Justiției și președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu, a venit, la rându-i, cu o noutate despre procedura de aducere a fugarilor în țară. „Din momentul în care legea va fi adoptată, fugarul va suporta costurile aducerii sale în țară. Strategia pe care am avut-o în vedere este aceea ca, în anul 2024, statul român să meargă mai mult pe prevenție, să găsească acele pârghii legislative astfel încât fenomenl fugarilor să fie diminuat și sperăm ca, într-o bună zi, să fie blocat”, a declarat Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: „Blocarea fenomenului fugarilor va fi o prioritate strategică pentru 2024”

Citește și Ministra Alina Gorghiu, la Conferința Statelor Părți la Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *