Web Analytics

Mijlocaşul Ionuţ Şerban de la FC Argeş este optimist: „E normal să ne dorim în play-off şi, de ce nu, să câştigăm Cupa României”

de | 17.11.2021 11:34 | Actualitate, Sport

# Ce sau cine te-a determinat să vii să joci pentru FC Argeș?
– În primul rând, eu am venit la Pitești când formația evolua în Liga a III-a. Atunci era antrenor principal Nicolae Dică. El m-a sunat și mi-a spus că are un proiect foarte frumos la Pitești și am acceptat. Mi-a spus că este un proiect pe termen lung și așa se face că am semnat cu formația din Pitești.
# Până când ai contract cu FC Argeș?
– Din această iarnă, mai am contract cu FC Argeș încă un an și jumătate.

# Este posibil să continui la Pitești și după expirarea contractului?
– Da. De ce nu? Sunt deja de șase ani aici și mai am contract un an și jumătate. Dacă și conducerea ar fi de acord și m-ar dori aici în continuare, sigur că aș semna prelungirea contractului.
# Care este obiectivul tău personal la FC Argeș?
– Obiectivul meu în momentul de față este clasarea în play-off, pentru că deja este al doilea an de Liga I. Echipa a venit din Liga a III-a, au urmat promovarea în Liga a II-a și promovarea în Liga I. E normal ca acum să ne dorim să jucăm în play-off și, de ce nu, să câștigăm chiar și Cupa României, pentru că suntem acum într-o poziție bună în această competiție.

Citește și Ion Mînzînă susține micii fotbaliști în prima ediție a cupei FC Argeș

„Șansele de a juca în play-off sunt foarte mari, pentru că avem un lot numeros și valoros”

# Care sunt șansele ca FC Argeș să prindă anul acesta play-off-ul?
– Șansele sunt mari. Deja suntem acolo în față, sunt câteva puncte diferență între noi și echipele care sunt pe loc de play-off. Se joacă returul și vom vedea după aceea… Dar eu zic că șansele sunt foarte mari, pentru că avem un lot bun numeric și un lot valoros.

# O scurtă prezentare a carierei tale fotbalistice de până acum?
– Eu am început să practic fotbal profesionist la Școala de Fotbal ”Gică Popescu” și după aceea am jucat la Jiul Petroșani, în Liga a II-a. Deci saltul meu a fost direct în Liga a II-a, aveam 17 ani. După aceea am fost la Chindia Târgoviște, unde se anunța un proiect mare, unde au venit și Gică Popescu și Ion Crăciunescu. Cu această echipă am promovat din Liga a III-a în Liga a II-a. După aceea am semnat cu Viitorul Constanța, echipă care evolua în Liga I. Aici am stat o jumătate de an, însă nu m-am acomodat, pentru că dl. Hagi are o idee de fotbal la nivelul la care a jucat dânsul. Am ajuns apoi la CSU Craiova, echipă cu care am promovat în Liga I, din Liga a II-a, după care am venit la Pitești.

Citește și Mihai Foamete, preşedintele Consiliului Director al FC Argeş: „Nu putem doar noi să ne îndeplinim obligaţiile, iar jucătorii să privească aşa, cu detaşare”

„În momentul de față, atmosfera la club este bună și nu prea bună”

# Care este atmosfera în rândul jucătorilor? Și care este atmosfera la club?
– În momentul de față, atmosfera este bună și nu prea bună, pentru că am pierdut două meciuri, unul cu FCSB, în care, după părerea mea, nu meritam să pierdem, pentru că am jucat foarte bine și am și condus, iar unul acasă, cu Botoșaniul, un meci pe care nu trebuia să-l pierdem. Sunt un pic dezamăgit pentru jocurile acestea, pentru că am jucat bine și nu am obținut niciun punct.

# Cum vezi următorul meci, cel cu Craiova?
– Meciul cu Craiova sper să-l câștigăm. În prima etapă, când am jucat la ei, la fel, am avut ocazii, am dominat meciul și nu cred că meritam să pierdem nici acolo. Sper să adunăm puncte acasă, pentru că sezonul acesta am luat mai multe puncte din deplasare decât de acasă. Ne dorim cu toții să câștigăm și să mulțumim și oamenii, pentru că sunt puțin nemulțumiți de jocurile de acasă. Sper și îmi doresc din toată inima să câștigăm cu cei de la Craiova. Vin și ei după o înfrângere, cea din meciul cu Farul Constanța.
# În altă ordine de idei, cum vezi condițiile de pregătire de la FC Argeș în comparație cu celelalte cluburi unde ai jucat?
– Condițiile sunt foarte bune la FC Argeș. S-a investit foarte mult în ultima perioadă și mă refer la sala de forță, tot ce ține de recuperarea noastră. Și terenurile sunt foarte bune. Eu zic că avem o bază sportivă pe care nu o au foarte multe echipe din Liga I. Avem trei terenuri de antrenament, terenul central…

Citește și Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Suntem pe primul loc la capitolul defensiv, avem cele mai puţine goluri primite”

# Cum comentezi faptul că, iată, se joacă în continuare fără suporteri pe stadioane?
– Nu este o situație prea plăcută pentru noi. Ne doream să fie suporterii lângă noi, dar nu prea avem noi ce să facem în acest sens, pentru că sunt atâtea restricții. Nimănui nu cred că îi convin aceste restricții, dar sper ca în cel mai scurt timp să se dea drumul la suporteri pe stadioane. Am înțeles că a scăzut și rata de incidență în Pitești și sper să dea drumul la suporteri, măcar la cei vaccinați.
# Un scurt mesaj pentru suporterii alb-violeți?
– Să fie alături de noi în continuare și să aibă încredere în noi, pentru că facem tot ce ține de noi, de conducere și de staff să fim în primele șase echipe din Liga I, pentru play-off, și la finalul anului să fim pe o poziție cât mai sus în clasament. Să nu se îndoiască nimeni că ce va ține de noi nu vom face pentru a ne îndeplini obiectivul.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii