Web Analytics

Mihai Foamete, preşedintele Consiliului Director al FC Argeş: „Nu putem doar noi să ne îndeplinim obligaţiile, iar jucătorii să privească aşa, cu detaşare”

de | 11.11.2021 13:39 | Actualitate, Sport

# Cum comentați ultimele două meciuri ale FC Argeș? Două înfrângeri, cu FCSB și FC Botoșani…
– Nu prea am ce comenta de bine la aceste ultime două meciuri. Suntem destul de supărați, din punctul acesta de vedere, fiindcă am avut așteptări mari. Ne pusesem speranțe mari, pentru că obiectivul nostru, anul acesta, este un loc în play-off. Am avut șanse mari ca, la finalul turului de campionat, să prindem unul dintre aceste locuri, dar nu știu ce s-a întâmplat. Bine, în ultimul meci am avut și foarte mulți jucători care au lipsit. Mă refer la jucători titulari. Echipele întâlnite în aceste două etape au fost unele de calibru, nu foarte accesibile, echipe de play-off. Dar, totuși, dacă vrem să ajungem în play-off, trebuie să ne batem exact cu echipe de play-off. Să urcăm noi în clasament și să le dăm pe ele jos.

„La meciul cu Craiova o să reintre majoritatea celor care au absentat în meciul cu Botoșaniul”

# Cum vedeți următorul meci, cel de acasă, cu CSU Craiova, tot o echipă de play-off?
– Din punctul meu de vedere, următorul meci este unul crucial, pentru că în continuare, la fel ca și sezonul trecut, începutul a fost unul foarte prost. Într-adevăr, și echipele la începutul sezonului au fost unele care, dacă nu trag la titlu, trag la play-off, echipe foarte puternice, precum UTA sau Craiova. Dar am văzut că se poate. Farul a reușit să bată pe Craiova, noi i-am bătut pe cei de la Farul și am putea și noi, la fel de bine, să-i batem pe cei de la Craiova. Din punctul meu de vedere, trebuie mult mai multă concentrare, mult mai multă dăruire. Echipa este una completă, avem jucători pe toate posturile la acest moment și care pot face față Ligii I. Totul depinde numai de ei, să se concentreze la maximum și poate reușim victoria. Important este faptul că, la meciul cu Craiova, o să reintre majoritatea celor care au absentat în meciul cu Botoșaniul, inclusiv mijlocașii. Știți foarte bine că nu am avut posibilitatea să-i aliniem la start pe cei trei mijlocași centrali, Martin Raynov, David Meza Colli și Ionuț Șerban. Să sperăm că lucrurile se îndreaptă din acest punct de vedere. Așteptăm cele trei puncte în meciul cu Craiova. Vă dați seama că nu luăm altă variantă în calcul.

Citește și Telu Stancu, directorul CS Mioveni, după derby-ul CS Mioveni-FC Argeş: „Nu mă aşteptam la un spectacol fotbalistic, dar a fost spectacol frumos în tribune”

„Nu am avut la dispoziție niciodată echipa cu posturile ocupate de cei mai buni jucători”

# Să înțelegem că, la momentul actual, nu ar mai fi nevoie de alți jucători?
– La momentul de față, din punctul meu de vedere – am analizat și cu managerul general Jean Vlădoiu și cu antrenorul Andrei Prepeliță – eventuale posturi care ar putea fi deficitare nu ar fi. Pe de altă parte, faptul că unii au dat sau nu au dat randamentul la care ne așteptam rămâne de văzut, cel puțin până la pauza în care se pot face transferuri. Dar, ca lot, la momentul de față stăm bine. Am avut și ghinionul acesta, cu Said, cu Jafar și cu Fatai, fotbaliști care s-au accidentat. Nu am avut la dispoziție niciodată echipa cu posturile ocupate de cei mai buni jucători. Eu aș aștepta să vedem la lucru echipa în formula cea mai bună, o echipă completă, primul 11 de bază, cum s-ar zice. De exemplu, Said, când ajunsese în vârf de formă și convenisem că este într-adevăr de intrat, a făcut acea ruptură și a stat accidentat. Acum, Jafar, când tocmai își intrase în formă, având trei meciuri bune și gol marcat, la fel, a suferit o mică accidentare. Bineînțeles că și la celelalte echipe intervin astfel de accidentări, dar noi sperăm cel puțin ca returul de campionat să-l abordăm total altfel față de începutul campionatului, cu acele meciuri fără victorie.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Să aducem doi jucători de calitate, care pot face diferenţa, şi atunci ne putem gândi la play-off”

„Blocarea primelor și salariilor se va discuta în Consiliul Director, dacă va fi cazul”

# Care este situația primelor și a salariilor la FC Argeș? Am înțeles că vor fi blocate până la obținerea unor rezultate pozitive…
– În primul rând, salariile și primele nu au ajuns la scadență. Ei au primele și salariile achitate la zi, numai că salariile pe luna octombrie sunt scadente pe 15 ale lunii următoare. Deci, în acest moment nu putem să vorbim de nicio întârziere la plată, nici a primelor și nici a salariilor. În ceea ce privește blocarea lor, vă pot spune că nu stabilesc numai eu, asta se va discuta în Consiliul Director, dacă va fi cazul. Până la urmă, problema trebuie privită prin faptul că noi am achitat întotdeauna la timp, am fost ceas în ceea ce privește plata primelor și salariilor. Și noi, la rândul nostru, avem oarece așteptări. Nu putem numai noi să ne îndeplinim obligațiile, iar jucătorii să privească așa, cu detașare. Din punctul meu de vedere, meciul cu Botoșaniul trebuia să-l câștigăm, indiferent de situație. Într-adevăr, am avut acele absențe în echipă, mijlocașii care au lipsit, dar parcă aș fi vrut să văd mai multă dăruire și mai multă combativitate pe teren.

# Un mesaj pentru suporterii alb-violeți?
– Din punctul nostru de vedere, cel puțin al conducerii, vom face tot ceea ce este posibil. Eu am făcut întotdeauna ce a fost posibil. Toată lumea poate spune că, alături de managerul general Jean Vlădoiu și de dl. primar Cristian Gentea, am făcut tot ce este posibil să le punem la dispoziție toate resursele pe care le avem, financiare, materiale și altele, pentru a putea obține performanța mult dorită. Așa cum am spus, anul acesta ne-am propus neapărat acest loc de play-off. Sperăm ca suporterii să fie alături de noi în continuare, cum, de fapt, au fost întotdeauna. Acesta este obiectivul nostru, să aducem FC Argeș acolo unde îi este locul, între primele echipe din campionat, deci cât mai sus în clasament. Adică, de la sezon la sezon să se vadă o creștere, anul acesta play-off-ul, la anul poate campionatul sau primele locuri. De ce nu?

Citește și Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Lotul actual poate să facă performanţă mai bună decât anul trecut”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

2 Comentarii

  1. „nu-putem-doar-noi-sa-ne-indeplinim-obligatiile-iar-jucatorii-sa-priveasca-asa-cu-detasare”. Corect ! Cu ceva timp in urma, Ducele de Albota tot cam asa graia : // eu intind furtunurile … ud gazonul, sarlele stau la umbra //.

  2. Jucătorii nu sunt pregătiți fizic și au mari probleme tehnice în a prelua balonul pentru a dezvolta o acțiune legata. Nu au ritm de joc, și asta este vina conducerii nu a jucătorilor. Cand vezi UTA, Rapid, Botosani cum se angajează fizic îți dai seama ce departe suntem. Responsabili sunt antrenorii și preparatorul fizic.

Ultimele articole