Web Analytics

Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Trebuie să câştigăm cu Sepsi şi să spălăm imaginea asta mai puţin bună”

de | 15.12.2021 11:15 | Actualitate, Sport

Întrebat despre cele două înfrângeri din campionat, cu Gaz Metan Mediaș și Rapid, dar și despre următorul meci, cu Sepsi Sf. Gheorghe, Mihăiță Ianovschi, antrenorul principal de la FC Argeș, ne-a declarat:
”Înfrângerea de acasă cu Mediaș a venit după un joc bun, în care am deschis scorul repede, am controlat jocul în totalitate și am luat gol la singura situație în care au ajuns în careu, pe fondul unei neatenții a noastre. Am revenit în repriza a doua și am controlat din nou jocul, am avut un penalty clar neacordat și am presat, ne-am creat situații, dar nu am avut limpezimea necesară la finalizare, nu am reușit să înscriem și, din nefericire, la ultima fază am comis o greșeală colectivă, am primit un gol și am pierdut un meci total nemeritat… Cumva parcă specific nouă: când jucăm bine, atunci pierdem; când avem jocuri mai puțin convingătoare, atunci obținem puncte! Consider că a fost un rezultat nedrept, pentru că jocul a arătat cu totul și cu totul altceva. Așa este la fotbal! Amărăciunea este mare când controlezi jocul și pierzi. Probabil că așa a fost și la Arad pentru cei de la UTA, când ei au controlat jocul, noi ne-am apărat eroic și am reușit în final să înscriem, la singura situație. Poate că s-a întors cumva roata.

Citește și Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Suntem pe primul loc la capitolul defensiv, avem cele mai puţine goluri primite”

Meciul cu Rapid a fost modest, un meci pe care l-am început foarte prost, un meci în care am luat două goluri până în minutul 12 și ne-a fost foarte greu să revenim, ținând cont și de ce s-a întâmplat în tribună. În ceea ce privește victoriile pe care le-am obținut când am jucat mai puțin convingător, așa ni se întâmplă nouă; și la meciul cu FCSB am avut aceeași situație. Am controlat jocul și am luat două goluri în trei minute și s-a întors rezultatul. Așa am pățit și cu Rapidul, am luat două goluri și nu am putut să revenim. Am schimbat la pauză și am venit cu jucători de atac, ne-am creat 6-7 situații bune să înscriem și, dacă înscriam din minutul 60-70, când am avut acele ocazii mari, poate că istoria meciului era alta. După două jocuri bune împotriva Craiovei și la UTA, unde nimeni nu credea că batem, au venit două jocuri, unul total nemeritat și celălalt început practic de la 2-0.

Citește și Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Lotul actual poate să facă performanţă mai bună decât anul trecut”

Următorul joc, cel cu Sepsi, când venim după două rezultate mai puțin convingătoare, îți dă posibilitatea să speri cumva, să câștigăm cele trei puncte și să spălăm imaginea asta mai puțin bună și lucrurile să reintre în normal. Trebuie să eliminăm aceste sincope pe care le avem, două victorii, două înfrângeri și iar două victorii, iar acum două înfrângeri. În momentul în care reușim să avem continuitate în rezultate, lucrurile vor sta mult mai bine. Avem 27 de puncte, suntem lângă plutonul fruntaș… Puteam să avem mult mai multe puncte, ne doream să avem nu 33, ci 40 de puncte, dar, din păcate, asta este situația la momentul acesta”.

Citește și Ne-a bătut Rapid cu 2-0. FC Argeș a arătat ca o echipă de amatori de la Apă Canal, plătită cu bani mulți

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii