Web Analytics

Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: „Mioveniul e o echipă mică, dar cu suflet mare”

de | 24.02.2022 13:11 | Actualitate, Sport

”Fiecare meci pentru noi este o luptă. Asta ne caracterizează”, mai spune antrenorul
Cum comentați egalul de acasă, scor 1-1, cu FCSB?

– E un rezultat bun pentru noi, un rezultat care ne dă speranțe pentru viitor, pentru meciurile următoare, pentru play-out. A fost un rezultat de moral. Este un punct obținut care, în momentul acesta, nu ne ajută foarte mult. Coroborat cu rezultatele viitoare, cu următoarele trei meciuri, dacă vom obține minimum trei puncte, egalul acesta ne poate ajuta în momentul înjumătățirii punctelor.

Se putea și mai mult?

– Eu cred că este un rezultat echitabil, ținând cont că și ei au avut în a doua repriză două ocazii mari. A fost însă intervenția foarte bună a portarului Iustin Popescu. A fost un punct muncit de noi și care ne ajută pentru moral.

Cotește și Bogdan Rusu, căpitan CS Mioveni, despre meciul cu alb-violeţii: „Cred că ne-am bătut singuri. Nu cred că a fost FC Argeş cu mult peste noi”

„Suntem pe un parcurs ascendent din punct de vedere al calității și consistenței jocului”

Cum comentați ultimele rezultate ale echipei?

– Pot să spun că în ultimele trei partide am pierdut un singur meci, cel de la FC Argeș, meci care, într-adevăr, nu a fost unul reușit pentru noi. Dar și așa, cu puțin noroc, puteam să obținem un rezultat de egalitate, care cred că era mai echitabil. Pe ansambu, suntem pe un parcurs ascendent din punct de vedere al calității și consistenței jocului. Dar jocul în principal ne dă speranțe pentru play-out.

Cum vedeți următoarele trei meciuri? La Botoșani, acasă cu Craiova și în deplasare la UTA Arad?

– Sunt meciuri puternice, toate trei echipele sunt puternice. De exemplu, Craiova și Botoșaniul sunt în play-off, sunt calificate în mare parte, iar la UTA știm foarte bine tradiția de acolo, știm foarte bine că au investit foarte mult. Sunt echipe puternice, dar noi vom juca cu curaj, cu aceeași mentalitate, și anume să scoatem tot ce putem din fiecare joc. Avem nevoie foarte mare de puncte, mai ales că se vor înjumătăți la intrarea în play-out.

Care este ținta pentru aceste trei meciuri?

– Ne dorim să obținem minimum trei puncte în următoarele trei meciuri, chiar și o victorie. Ne-ar ajuta foarte mult. Avem 28 de puncte în momentul de față, cu încă trei puncte am face 31 și am intra în play-out cu 16 puncte, ceea ce ar fi în obiectivul pe care ni l-am stabilit, acela să terminăm sezonul regulat cu circa 30 de puncte. Acesta este obiectivul pentru următoarele trei meciuri, dar, dacă se poate și mai mult, cu atât mai bine. Am obținut rezultate bune cu FCSB-ul, cu Farul, cu Voluntari, echipe de play-off, deci de ce nu am putea obține rezultate bune și chiar victorii în aceste meciuri?

Citește și CS Mioveni a adus doi atacanţi de Liga a II-a

„Un alt obiectiv al nostru este să terminăm campionatul regulat pe locul 12”

Acesta ar fi cel mai bun scenariu. Care ar fi cel mai rău?

– Cel mai rău ar fi să nu obținem niciun punct, iar asta ar însemna că avem 28 de puncte, am intra cu 14 puncte în play-out. Este însă foarte important să obținem și locul 12, un alt obiectiv al nostru, pentru că în momentul în care terminăm campionatul regulat pe locul 12 mai primim niște bani din drepturile de televiziune. Deci, este important să obținem puncte în următoarele meciuri. Craiova, care este sub noi, o să joace cu Mediașul, un meci accesibil, Chindia tot așa, o să obțină și ei puncte…

Există probleme medicale în lot?

– În meciul cu FCSB i-am avut cu probleme pe Adrian Cierpka și Daniel Toma, iar suspendați au fost Adrian Scarlatache și Dorinel Oancea. Pentru meciul de la Botoșani avem suspendați pe Guilherme Garutti și Ionuț Burnea și accidentați îi vom avea în continuare pe Adrian Cierpka și Daniel Toma. Poate Toma ar putea să-și revină săptămâna aceasta.

Citește și Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: ”Nu va pleca nimeni, căutăm doi-trei jucători…”

Cum s-au comportat noii jucători veniți la echipă? Sunteți mulțumiți de ei? Sunt cu pregătirea la zi?

– Raicea a avut o evoluție consistentă, a făcut un meci foarte bun cu Farul, la fel și când a intrat cu FCSB, când a avut o evoluție pozitivă. Mitrea, care este junior și care a jucat bine într-un moment greu al echipei. Atacantul Doncic momentan nu a primit foarte multe șanse, dar sperăm ca în meciurile viitoare să aibă mai multe minute pe teren. Este un jucător pe care ne bazăm, un jucător valoros, care sperăm să ne ajute în meciurile următoare. Mai avem încă o achiziție, Jason Wricht, care încă nu are actele făcute, dar pe care sperăm ca din această săptămână să îl avem disponibil. Avem și pe cei doi care au venit săptămâna trecută, Trif și Lixandru, jucători care au jucat în Liga I și care suntem siguri că o să ne ajute pe viitor.

La meciul cu FCSB, stadionul a fost plin de spectatori. Ce le transmiteți dvs pe final de campionat?

– I-am simțit alături de noi meciul acesta cu FCSB și îi așteptăm în continuare într-un număr cât mai mare la toate meciurile. Nu contează că jucăm cu FCSB sau cu altcineva… Avem nevoie de sprijinul lor, mai ales în play-out. Trebuie să fie conștienți că fiecare meci este o luptă și o să dăm totul la fiecare meci. Asta ne caracterizează pe noi. Suntem o echipă mică, cu suflet mare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *