Web Analytics

„Mihai Ghiberdel, şeful Comisiei arbitrilor a AJF nu a anunţat pe cei de la Berevoeşti de schimbarea orei jocului şi a ieşit scandal”

de | 5.11.2015 17:39 | Sport

# Cornel Sorescu, preşedintele AJF Argeş, „drege busuiocul” în privinţa scandalului de la Berevoeşti

# Dle preşedinte, ce ne puteţi spune despre judecarea dosarului secretarului general al AJF, Viorel Ilinca? Mă refer la memoriile depuse la AJF pentru că domnia sa a înjurat observatorul şi alte persoane la meciul dintre Berevoeşti şi FC Argeş 1953?
– Care dosar Vali Ilinca? Nu există un dosar Vali Ilinca. Memoriile respective… Care memorii? Este vorba de memoriul lui FC Argeş şi nu are nicio legătură cu Vali Ilinca. Nu există niciun memoriu legat de Vali Ilinca. Există un memoriu al observatorului Simion pe care l-am dirijat către Comisia de arbitri şi observatori şi am cerut să mi se dea un răspuns în scris. Iar cel al lui FC Argeş, am cerut să se dea scris, ca să putem răspunde lui FC Argeş răspunsul dat de hotărârile Comisiei de disciplină. FC Argeş ar vrea rejucarea meciului de la Berevoeşti ceea ce contravine oricărei litere de regulament. În ce bază vor ei să rejoace meciul de la Berevoeşti? Care este motivaţia? Acolo s-a creat o confuzie din cauza lui Mihai Ghiberdel. Acesta nu a citit acordul dintre echipe şi hotărârea comisiei de competiţii şi de la el putere a trecut orele oficiale ale programării jocurilor, respectiv ora 15 şi 17. Aşa a trecut şi pe site, aşa a trecut şi în raportul de arbitraj şi în raportul de observare şi după aceea văzând acest lucru cei de la FC Argeş au luat legătura cu el joi şi au spus că au căzut de acord cu Berevoeştiul să se joace la 14.30 şi la 16.30 aşa cum era acordul. Ghiberdel joi seara a schimbat orele aşa cum era acordul dintre echipe, a anunţat arbitrii şi pe observator şi pe FC Argeş, dar nu a mai anunţat şi Berevoeştiul aşa cum era normal. Ăştia nu au ştiut pentru că nu s-au mai uitat vineri pe site… Din cauza aceasta a ieşit scandal acolo. Cei de la Berevoeşti au arătat foaia de joc pe care era scris ora 17 pentru că acolo nu s-a mai schimbat… Tot felul de speculaţii… din astea de doi lei…

„De acum injuriile vor fi sancţionate cu 200 de lei la Liga a V-a şi cu 300 de lei la Liga a IV-a”

# Dle preşedinte, în această situaţie cu înjurături la ordinea zilei, am înţeles că în comitetul executiv s-a luat decizia ca fiecare înjurătură să fie amendată cu 200 de lei. Este adevărat?
– Nu. Este altceva adevărat. Regulamentul de organizare al jocului de fotbal din România spune clar că orice sancţiune disciplinară este însoţită şi de o penalitate sportivă. Comitetul executiv al nostru în urmă cu ani de zile a hotărât şi am comunicat şi adunării generale atunci că penalităţile sportive le aplicăm doar în cazul de violenţe la jucători. Şi, nu amendam şi injuriile, scuipatul etc. Acum a proliferat foarte tare violenţa verbală. Majoritatea jucătorilor, inclusiv la juniori, sunt eliminaţi pentru injurii… Şi acum venind şi un regulament-cadru de la FRF de disciplină noi am hotărât în comitetul executiv să înjumătăţim numărul de etape de suspendare pe care îl dictează regulamentul cadru, dar în schimb să extindem şi penalităţile financiare de la violenţele fizice şi la violenţele verbale. Aceste penalităţi nu intră sub incidenţa clubului, jucătorul fiind cel care trebuie să-şi plătească amenda. Jucătorul care nu plăteşte, nu joacă chiar dacă efectuează numărul de etape de suspendare. Penalitatea financiară este de 200 de lei la Liga a V-a şi de 300 de lei la Liga a IV-a în condiţiile în care penalităţile la FRF sunt mult mai mari pentru aceleaşi lucruri.

„Ilinca i-a spus lui Simion: «Cine p…a mea eşti mă tu?» în sensul că: «Ce te bagi tu, că întrebarea a fost pentru observatorul de joc?»”

# În acest context, vă întreb, pentru că şi dumnealui a înjurat ca la uşa cortului, dacă primarul de la Berevoeşti poate fi amendat pentru că despre domnia sa este vorba?
– Nu, pentru că nu este o persoană oficială pentru noi. Nu este un oficial al clubului, nu este o persoană în conducerea clubului.
# Aceeaşi întrebare vă adresez şi în cazul dlui Ilinca pentru că şi dumnealui a înjurat.
– Ba da, el poate fi sancţionat. Dar ca să vină Simion şi să spună că i-a adus injurii… Şi toată ziua la AJF Adi Simion spune Vali în sus, Vali în jos… Vali Ilinca este secretar general al AJF şi are calitatea oficială la absolut toate jocurile. În urma incidentului de la Berevoeşti, Vali a intrat în cabină pentru că a fost chemat de cei de la Berevoeşti şi a întrebat observatorul de joc care este ora oficială de joc, iar Simion, care era observator de arbitri, se bagă în seamă pe un ton arogant. Şi, ca între prieteni pentru că toată ziua sunt la AJF, Ilinca i-a spus lui Simion: Cine p…a mea eşti mă tu? în sensul că: Ce te bagi tu că întrebarea a fost pentru observatorul de joc? Deci, a zis-o ca şi la un prieten…
# Dle preşedinte, tot nu mi-aţi răspuns care este stadiul memoriului lui Adi Simion.
– Memoriul se află la Ghiberdel, la Comisia de arbitri şi observatori şi nu am primit încă un răspuns scris.
# Păi atunci tot dl Ghiberdel este vinovat pentru că se tergiversează judecarea acestui memoriu.
– Am cerut scris şi probabil că mai durează. Inclusiv la Comitetul executiv am spus că nu am primit scris nimic. I-am cerut să-mi aducă hotărârea comisiei scrisă ca să pot să răspund şi eu la rândul meu lui FC Argeş. Deocamdată nu s-a luat nicio hotărâre!
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii