Marius Bogdan Leca, campionul Angliei la MMA a urmat cursurile clasei a XII-a la LPS Piteşti

de | 15.05.2014 12:41 | Sport

# Vasile Pavelescu, fostul său antrenor de lupte de la Pitești ne-a spus că sportivul era cunoscut în România cu numele Marius Bogdan Pisat. Un argeșean face carieră în sporturile de contact din Marea Britanie. Este vorba de Marius Bogdan Leca, primul român care a ajuns în UFC (Ultimate Fighting Championship), cea mai cunoscută competiție din lume de Mixed Martial Arts (MMA). Acesta s-a născut în Teleorman, dar a devenit argeșean în 1988. Bogdan a început să practice fotbalul la 12 ani, însă tot sporturile individuale l-au atras mai mult. După o muncă de convingere cu mama sa, a reușit să se înscrie într-un club de lupte greco-romane din Pitești, iar mai târziu, antrenat de Vasile Pavelescu, a și obținut prima medalie de aur la campionatele naționale.
După această victorie, s-a mutat la Câmpulung, revenind la Pitești, după un an. La nici 20 ani a fost nevoit să plece din țară, în Spania. Aici, Bogdan s-a familiarizat cu kick-boxing-ul și full contact-ul și apoi s-a orientat către MMA. A primit o ofertă interesantă din Marea Britanie căreia i-a dat curs. Aici, practic, a făcut istorie, devenind luptătorul fără nicio înfrângere în CV. Chiar a și devenit campionul Marii Britanii la MMA.
În prezent, se antrenează cu Horia Rădulescu la Ministry of Martial Arts și se află în atenția unora dintre cele mai mari competiții la nivel european și mondial: BAMMA și Cage Warriors. „Marius a fost cunoscut în România și în domeniul luptelor greco-romane cu numele Marius Bogdan Pisat. Cred că acum și-a luat numele mamei sale, ne-a declarat Vasile Pavelescu, fostul său antrenor de la Pitești. Îmi amintesc perfect despre acest sportiv. Este un băiat deosebit! Îmi amintesc că eu am fost cel care l-a adus de la Câmpulung la Liceul cu Program Sportiv din Pitești. Aici el a făcut cursurile clasei a XII-a. Sunt plăcut surprins să aflu că a ajuns unde a ajuns. Vă spun sincer că știam că are victorii împortante în Anglia, dar nu știam să nu aibă nicio înfrângere în CV. Din păcate nu am mai ținut legătura cu el.”
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii