Web Analytics

Marin Radu II: „Aducem jucători din alte părţi, când în curtea ta sunt jucători la fel de buni sau poate mai buni”

de | 18.11.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Când ați preluat funcția de antrenor la CS Mioveni Under 19 și care a fost parcursul acestei echipe în campionat?

– Eu sunt antrenor la CS Mioveni din anul 2012. Am activat ca antrenor la Centrul de Copii și Juniori la echipa Under 17, la echipa Under 19 și am fost o perioadă de timp și la echipa mare. În prezent sunt antrenor la CS Mioveni Under 19, echipă care activează în Campionatul republican de juniori Under 19, Seria VI. Am fost 11 echipe în serie, iar acum am rămas doar 10 pentru că o echipă s-a retras pe parcursul campionatului. Noi am disputat în prima fază a campionatului 10 jocuri și pe toate le-am câștigat. Acum jucăm în play-off și avem după două etape, două jocuri câștigate. Mai urmează încă două jocuri în această toamnă, după care se reia în martie 2023 campionatul cu restul de jocuri din play-off. Aici sunt șase echipe, care joacă fiecare cu fiecare, tur-retur. Primele echipe din fiecare serie se califică la turneul final, plus 7 echipe de pe locul doi cu punctajul cel mai bun… Suntem angrenați și în Cupa României, am disputat două jocuri eliminatorii, le-am câștigat și continuăm în această competiție la nivel de juniori Under 19. Este o perioadă bună a acestor copii, sunt neînvinși în cele două competiții oficiale în care sunt angrenați. Au 14 victorii consecutive. Sunt la echipă câțiva jucători destul de talentați și acum îi așteptăm să iasă la rampă, să fie pregătiți pentru fotbalul acesta mare.

Puteți să nominalizați câțiva jucători care pot intra în vizorul primei echipe?

– Este bine să nu-i nominalizăm pentru că este mai bine pentru ei. Sunt mai mulți și nu aș vrea ca unii să interpreteze eronat sau în vreun alt fel.

Citește și Marin Radu II, fostul mare fotbalist al FC Argeş: „Piteştiul are nevoie de fotbal de Liga I… E păcat să nu ai absolut niciun obiectiv!”

„Ișfan și Florescu au crescut la Centrul de copii și juniori de la CS Mioveni”

Ce obiectiv are această formație?

– Obiectivul nostru la nivelul Centrului de Copii și Juniori este și a fost întotdeauna formarea de copii, juniori pentru echipa mare. S-a realizat și un nucleu destul de mare de fotbaliști care au evoluat la toate nivelurile, inclusiv la Divizia A, Divizia B și Divizia C în cei 10 ani de zile de când sunt eu antrenor la Centrul de Copii și Juniori. Unii cu reușite mai importante la Divizia A, cum ar fi Ișfan sau Florescu, dar foarte mulți și la nivelul Diviziei B. Pe cei doi, Ișfan și Florescu, i-am antrenat pe fiecare câte trei ani de zile. Ei au crescut la Centrul de copii și juniori de la CS Mioveni.

Citește și Marius Stoica, antrenor principal CS Mioveni: „Toată lumea ne vede o echipă retrogradată, dar fotbalul este imprevizibil”

„Șansele de salvare de la retrogradare pentru CS Mioveni sunt destul de mici, dar fotbalul e surprinzător”

În calitate de fost mare fotbalist al județului Argeș, vă întreb cum vedeți prestația CS Mioveni din acest campionat al Superligii?

– Părerea mea este că se putea face mai mult. Sunt foarte multe jocuri pe care le-au pierdut la limită, sunt foarte multe jocuri care au depins de o lovitură de la 11 metri, ca să spun așa. Eu zic că puteau să aibă mult mai multe puncte pentru că jocurile lor nu au fost așa de rele. Din contră, au făcut față fiecărui joc și la unele puteau să realizeze mai mult. Dar, în momentul în care intri într-o pasă din aceasta, este foarte greu să revii.

Ce șanse are CS Mioveni să se salveze de la retrogradare?

– Șansele sunt destul de mici, dar fotbalul este întotdeauna surprinzător. Am văzut și în meciul cu CFR că au pierdut greu cu 1-0, iar meciul trecut au pierdut cu 2-1 la Constanța, când puteau să scoată un rezultat pozitiv. De aceea vă spun că este puțin contradictoriu vizavi de evoluția din teren. Nu cred că sunt atât de slabi să fie pe ultimul loc din Liga I.

Citește și Cupa României la tenis de masă, câştigată de Alexandru Cazacu de la CS Mioveni

„FC Argeș poate mult mai mult, cred că nu și-a spus ultimul cuvânt”

Cum vedeți, pe de altă parte, prestația lui FC Argeș din acest campionat?

– Situația este puțin diferită la FC Argeș, față de CS Mioveni. FC Argeș are un lot mult mai valoros. Totuși, trebuie să spunem că FC Argeș este FC Argeș. Anul trecut au avut o evoluție bună, au jucat în play-off, dar cred că și schimbările acestea de antrenori produc o nesiguranță, să spun așa. Andrei Prepeliță a fost antrenorul care a calificat echipa în play-off și consider că putea să rămână în continuare, după părerea mea, pentru că el îi cunoștea cel mai bine pe jucători, el știa ce să le ceară cel mai mult, dar sunt problemele lor interne și noi nu ne băgăm. FC Argeș poate mult mai mult și cred că nu și-au spus ultimul cuvânt în actuala stagiune competițională. Cred că, dacă vor aduna în perioada imediat următoare puncte, pot ajunge iarăși aproape de play-off și să sperăm că vor reuși.

Cum vedeți acest paradox referitor la faptul că FC Argeș are mulți jucători străini la prima echipă, dar și un Centru de copii și juniori foarte bine dezvoltat?

– Bine ați spus paradox. Nu știu… Noi aducem jucători din alte părți, când în curtea ta sunt și jucători la fel de buni sau poate mai buni decât aceștia. S-a trecut prea ușor, așa, peste această etapă. FC Argeș este înotdeauna în prim-planul competițiilor la nivel de copii și juniori. Au fost mereu în play-off, acum joacă la Liga Elitelor, deci ceva-ceva se întâmplă. De fapt, nu numai la Pitești sunt lucrurile acestea, sunt în toată țara un exod așa de jucători străini, mai ales jucători de culoare. Ori nu suntem noi capabili să facem față la fotbalul acesta de performanță… Dar, nu cred că dispar așa ușor talentele la fotbal din România! Românii în general sunt talentați… Era altceva altădată când se punea mai mare bază pe fotbalul adevărat…

Citește și CS Mioveni – CFR Cluj 0-1. Malele a înscris în minutul 87

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *