Web Analytics

Marin Radu II, fostul mare fotbalist al FC Argeş: „Piteştiul are nevoie de fotbal de Liga I… E păcat să nu ai absolut niciun obiectiv!”

de | 14.03.2019 12:59 | Sport

# Care este situația la Centrul de copii și juniori de la CS Mioveni, centru pe care îl conduceți?
– Lucrurile merg bine, normal și fără probleme. Atâta timp cât faci ceea ce îți place și ceea ce știi, eu zic că este normal. Avem toată susținerea și cred că avem și rezultate.
# De-a lungul timpului ați primit vreo rentă viageră pentru faptul că ați câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua București?
– Să știți că am primit o rentă doar câteva luni de la George Becali, în urmă cu 15 ani. Altceva nu! Deci, a fost vorba de doar 5 milioane de lei vechi pe lună…
# Cum vedeți dvs. situația de la FC Argeș și mă refer la imposibilitatea de a promova în actuala formă de organizare?
– Nu este un lucru pozitiv, nu este bine deloc și nu mă refer la FC Argeș, ci la oricine. Nu este bine să te prezinți la competiție și să nu ai absolut niciun obiectiv. Poate doar să nu retrogradezi…, dar nu cred că se pune… Părerea mea este că nu e în regulă pentru că, atâta timp cât te înscri într-o competiție, trebuie să ai și anumite obiective. Piteștiul este un centru fotbalistic care mult timp a fost în centrul atenției, s-au luat campionate, s-a jucat în cupele europene, au fost crescuți fotbaliști de valoare… Piteștiul are nevoie de fotbal de Liga I… E păcat să nu ai absolut niciun obiectiv!

„Este păcat şi că nu există o echipă de Liga I în tot județul Argeș”

# De ce credeți că nimeni nu mai vine să sponsorizeze această echipă?
– Nu știu. Nu numai la Pitești sunt problemele acestea… După câte știu eu, la Pitești a fost un singur sponsor, și anume Cornel Penescu… E păcat. Este greu să faci performanță fără să ai stabilitate financiară…
# În cazul de față stabilitate financiară există, dar nu există cadru legal ca să poți promova…
– Nu sunt la curent cu legislația aceasta sportivă, dar, repet, e păcat ca Piteștiul să nu aibă o echipă în Liga I. De fapt, este păcat şi că nu există o echipă de Liga I în tot județul Argeș.
# Apropo de acest aspect. Există vreo șansă să vedem măcar Mioveniul în Liga I?
– Anul acesta nu cred, pentru că este o diferență mare de puncte față de locurile promovabile. Sigur, Mioveniul a fost în primul plan al Ligii secunde în fiecare an.
# Din punct de vedere al juniorilor, poate CS Mioveni să facă un pas în față?
– Din punct de vedere al copiilor, lucrurile nu sunt așa cum și-ar dori fiecare, copiii nu mai vin la fotbal așa cum veneau pe vremuri, nu mai au dragostea pentru fotbal, pentru sport în general. Și cred că sunt valabile aceste lucruri în toată țara, nu numai la noi. În sport siatuația în prezent nu este tocmai roz, lipsesc competițiile importante, lipsesc rezultatele… În afara acestui rezultat al echipei naționale de tineret, care s-a calificat la turneul final, gândiți-vă că sunt 20 de ani de când nu am participat la o competiție europeană sau mondială de anvergură.

„Este supărător să povestești despre lucruri care nu mai sunt… Era o preocupare mult mai mare pentru sport odinioară”

# Cum se explică faptul că pe vremea când dvs. jucați fotbal au existat rezultate mari?
– Era dragostea, plăcerea de a juca fotbal… Acum, iată că Argeșul nu se mai află pe harta fotbalului de cel mai înalt nivel. Uitați-vă de exemplu la Câmpulung, care nu mai există, deși ani buni s-a aflat în prim-planul Diviziei B. Sunt multe orașe în România care nu mai au fotbal în Divizia A și mă refer la Constanța, Arad, Oradea, Brașov… Pitești. Acum 20 de ani, Valea Prahovei avea 5-6 echipe de Divizia B… Este supărător să povestești despre lucruri care nu mai sunt… Era o preocupare mult mai mare pentru sport în vremurile de odinioară. Autoritățile locale fac eforturi mari ca să poată să ducă o echipă de fotbal.
# Cine credeți că sunt vinovații pentru situația în care a ajuns fotbalul argeșean?
– Vinovații sunt ușor de găsit, dar în momentul în care nu îți place și nu ai plăcerea să faci ceva în sport, în general, nu are cum să fie bine. Apoi, nu există legislație corespunzătoare pentru sport, cu atât mai mult la fotbal, care este o disciplină mai cunoscută. Dacă nu am avea oameni care să iubească sportul și dau exemplu Primăria Mioveni, dl. primar, care să facă treburile astea, fiți convins că nici la Mioveni nu ar fi fost sport. Dl. primar iubește foarte mult sportul în general și așa am putut să ajungem acolo unde suntem. La Mioveni este bine din punctul acesta de vedere… Sportul înseamnă în primul rând sănătate, în al doilea rând satisfacție. Altfel te dezvolți dacă faci sport.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii