Web Analytics

Marele compozitor Eugeniu Doga, la Curtea de Argeş

de | 9.06.2022 11:42 | Actualitate, Cultură

Ce nu a reușit Filarmonica Pitești, deși era la un pas, prin 2012, reușește acad. Gh. Păun, din Curtea de Argeș, să-l aibă invitat de onoare pe cel mai mare compozitor român și al lumii, de azi, Eugeniu Doga!

Oaspetele vine pe 11 iunie în Orașul Basarabilor

După doi ani de întrerupere pandemică, revista lunară de cultură „Curtea de la Argeş” (primul număr a apărut în decembrie 2010, deci se află în al treisprezecelea an editorial) organizează sâmbătă, 11 iunie, tradiţionala întâlnire cu colaboratorii şi prietenii. Dorindu-se o publicaţie pan-românească, manifestarea se va plasa şi sub semnul „Podului de Reviste” iniţiat în toamna anului 2011, la Chişinău, împreună cu Literatura şi Arta/Nicolae Dabija, iniţiativă la care au aderat mai multe reviste din toate spaţiile locuite de români. Ca urmare, vor participa, pe lângă mulţi oameni de cultură din ţară, şi oaspeţi din Basarabia (celebrul compozitor Eugen Doga, actorul Nicolae Jelescu, cantautorul Viorel Burlacu, Eugenia Tofan – şefa Biroului de presă al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, împreună cu E.S. ambasadoarea Iuliana Gorea-Costin), din Serbia (Mariana Stratulat şi Valentin Mic, scriitori, director, respectiv, director adjunct ai Casei de Presă şi Editură „Libertatea”, Panciova, şi Marioara Sfera, redactor-şef al revistei „Lumina”, Panciova), precum şi Mihai Neagu Basarab, directorul Bibliotecii Române din Freiburg, Germania.

Citește și În premieră! Soprana Irina Baianț, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești la primul concert cu public

Festivitate în sala Primăriei din Curtea de Argeș

Întâlnirea va debuta la ora 10.30, cu depunerea de flori la monumentul lui Mihai Eminescu, din faţa Centrului de Cultură şi Arte (CCA) „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş, şi va continua în sala de spectacole a CCA (11.00 – 13.30: alocuţiuni, muzică, recitări…).
Între 16.30 şi 18.30, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului Curtea de Argeş va avea loc un „festival al cărţii”, la care edituri şi autori îşi vor prezenta, pe scurt, apariţii recente. Cum ar fi autobiografia lui Eugeniu Doga, scrisă la 85 de ani, „Viața mea așa cum a fost să fie”.

Citește și Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *