Web Analytics

În premieră! Soprana Irina Baianț, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești la primul concert cu public

de | 8.02.2021 11:56 | Cultură, Actualitate

Filarmonica Pitești organizează joi, 11 februarie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, primul concert vocal-simfonic cu spectatori, având acces 30% din publici, potrivit unui comunicat al instituției culturale. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Constantin Grigore, participă, în premieră, ca solistă, soprana Irina Baianț. În program: Johann Strauss Jr. – Uvertura la O noapte la Venezia și Uvertura la Voievodul țiganilor, Eugeniu Doga – Vals din filmul My Sweet and Tender Beast și Pasăre cu pene albastre, Frederick Loewe – Uvertura la My Fair Lady și I could have danced din My Fair Lady, Pietro Mascagni – Intermezzo din Cavalleria rusticana, George Grigoriu – Muzica e viața mea, arie din opereta Valurile Dunării, George Bizet – Suita Carmen nr. 1 (selecțiuni), George Bizet – Habanera – L’amour est un oiseau rebelle, din Carmen și Rolf Undsæt Løvland – You raise me up.

CITEȘTE ȘI: Evenimentele Centrului Cultural Piteşti

Cea mai prolifică tânără soprană a momentului, Irina Baianț interpretează mai multe genuri muzicale: pop-opera, musical, operetă, operă, bucurându-se de succes atât în țară, cât și peste hotare. În 2007 câștigă concursul internațional „Hariclea Darclée”. Din 2013, este invitata specială a marelui compozitor Vladimir Cosma, concertând în toate spectacolele sale, la Lille, Lyon, Rouen, Geneva, Paris, Moscova. A interpretat rolul principal în „Fantoma de la operă” și „My Fair Lady”, spectacole puse în scenă la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Irina Baianț a concertat cu orchestrele din Hamburg, Marsilia, Seul și a susținut recitaluri cu prilejul vizitei oficiale la București a prințesei Stéphanie de Monaco și a câștigării Turneului de la Wimbledon (2019) de către Simona Halep (ceremonia de primire a marii campioane). De asemenea, a fost invitată de marea soprană Mariana Nicolescu în numeroase proiecte.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 30  de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.

      

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii