Web Analytics

Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”

de | 1.12.2021 17:12 | Cultură, Actualitate

Duminică, 28 noiembrie, la Teatrul „Alexandru Davila” au avut loc mai multe evenimente. A fost deschiderea Festivalului Internațional al Teatrului de Studio InterFest 2021, ediția a XXV-a, premiera spectacolului „Brâncuși, mon amour” (în care managerul teatrului, Felix Goldbach, este actor și muzician) și lansarea de carte cu același titlu a autoarei Claudia Motea.

Citește și Teatrul Alexandru Davila, deplasare la Chișinău, la Festivalul Internațional FESTIS 2021. Managerul FELIX GOLDBACH – Limba română e o înfrățire verosimilă, de suflet, a tuturor teatrelor românești

Concomitent cu acestea, piteștenii au putut admira, în holul teatrului, un dispozitiv holografic, mai exact o piramidă aflată pe un soclu, care promovează operele lui Constantin Brâncuși și al cărei autor este regizorul Radu Dinulescu. Dispozitivul este al teatrului, are 3 m înălțime și prezintă 5 filme de animație holografică, obținute prin metoda fractalilor, de 4 minute fiecare.

Între 8-12 decembrie a.c., piramida va fi prezentă la Festivalul „Toma Caragiu” de la Ploiești, apoi dispozitivul holografic se întoarce în Teatrul ”Davila”. Încă din 2020, Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești este partener principal în proiectul „Brâncuși – expoziție holografică cu fractali”, proiect prin care s-a realizat această piramidă, pentru care au fost alese cinci dintre lucrările marelui sculptor român Constantin Brâncuși: „Pasărea în spațiu”, „Domnișoara Pogany”, „Sărutul”, „Prințesa III” și „Noul născut”. Proiectul a fost declarat câștigător la sesiunea II – 2020 derulată de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), la secțiunea „Arte vizuale”, iar întreaga concepție a costat în jur 17.000 de euro.

Citește și Teatrul „Alexandru Davila” are un nou logo


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole