Ludovic Orban, vizită pe șantierul autostrăzii Pitești-Curtea de Argeș: “Termenele vor fi respectate”

de | 25.06.2021 09:30 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele Partidului Național Liberal și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a fost joi primul înalt oficial care vizitează șantierul tronsonului de autostradă Pitești-Curtea de Argeș. Parte a autostrăzii Pitești-Sibiu, proiect de suflet pentru Ludovic Orban, tronsonul 5 este unul deosebit de important pentru economia județului și pentru infrastructura rutieră din zonă. Ludovic Orban se interesează astfel de stadiul celui mai important proiect de infrastructură al regiunii, dovedind încă o dată, dacă mai era nevoie, că este un veritabil prieten al Argeșului și al argeșenilor.
Liderul PNL a fost însoțit la șantierul din localitatea Vâlcelele de colegi liberali din județ: președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, senatorul Dănuț Bica, subprefecții Emanuel Soare și Lucian Ionescu, viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, președintele PNL Curtea de Argeș, Cristian Mitrofan și consilierul local liberal din orașul regal, Mădălin Marinescu. Liberalii argeșeni și liderul partidului, Ludovic Orban, au primit explicații de la reprezentanții firmei Astaldi despre lucrările pregătitoare efectuate până în prezent. De altfel, aceștia au declarat că la sfârșitul lunii iulie va începe construcția efectivă a tronsonului de autostradă. Lucrarea a primit săptămâna trecută autorizația de construcție, contractul fiind semnat încă de anul, la Pitești, în prezența premierului de atunci, Ludovic Orban.
Proiectul, cu termen de finalizarea peste 48 de luni, cuprinde: 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului, 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.
“S-a emis autorizația de construcție, vor fi corectate mici detalii până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Exproprierile sunt făcute pe toată lungimea sectorului, de la Pitești la Curtea de Argeș. Constructorul trebuie să se mobilizeze și autoritățile la fel, să se miște repede, nu cu viteză de melc, pentru emiterea diverselor avize și autorizații. Nu mă hazardez să spun când vor fi terminate lucrările, dar sunt convins că va fi respectat termenul specificat în contract”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Asa sa fie, termenele sa fie respectate ; ca prea mult s-a asteptat !
    Dara …pen’a’se-tampla asa ceva , tufliti-i pe micimani /pe cei care se fac k k …si se k k pe ei … si’mput totul … … sobolanii !