Web Analytics

Liderul Sindicatului din Ana IMEP: „Ginerele lui Copos ne-a promis că nu vom mai avea concedieri”

de | 12.03.2014 19:36 | Politica si Administratie

Chiar dacă patronul Ana IMEP, George Copos, a fost condamnat la închisoare cu executare și se află deja dincolo de gratiile de la Rahova, la fabrica sa din Pitești lucrurile par a fi netulburate de acest eveniment nedorit ba, mai mult, tind chiar să intre într-o zodie mai fericită. Dispariția spectrului concedierilor, confort sporit la locul de muncă, regândirea costurilor producției sunt câteva dintre argumentele care vin în sprijinul acestei afirmații. Despre cum se vede arestarea lui Copos la Ana IMEP dar și despre cum se simte implicarea ginerelui acestuia în managementul companiei am discutat cu Florian Stănculescu, liderul Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea” din Ana IMEP.
# Ați rămas, pentru o perioadă, fără patron. Ce spun oamenii din fabrică? Îi plâng de milă lui George Copos, se bucură?
– Domne, Copos n-a fost niciodată prea iubit așa că nu-i plânge nimeni de milă dar nici nu se bucură nimeni pentru că nu poți să te bucuri de necazul unui om.
# Cum se resimte această decizie a Justiției în fabrica dumneavoastră? Vor fi probleme? Cine se va ocupa de societate?
– Viața merge înainte așa că și fabrica merge înainte fără să fie afectată de această condamnare. Nu vor fi probleme iar de societate se va ocupa aceeași echipă managerială ca și până acum. Dacă vă referiți la patron pot să vă spun că George Copos va fi reprezentat de ginerele său, Diego Prada, care este și unul dintre directorii noștri.

„Diego Prada ne-a cerut un an ca să repună fabrica pe picioare”

# Care este relația lui Prada cu angajații?
– Domne, până acum arată că este un tip bine intenționat. De exemplu, vineri, la două zile după arestarea lui Copos, a adunat toți oamenii și le-a transmis să stea liniștiți că nu se va întâmpla nimic rău pentru ei și le-a cerut să-i acorde un an de zile pentru a repune fabrica pe picioare. Ne-a dat și câteva vești bune, pare un tip interesat și de binele angajaților.
# Care sunt veștile?
– În primul rând ne-a promis că nu vor mai fi concedieri anul acesta ceea ce este foarte bine. Apoi a anunțat că se vor face investiții de câteva sute de mii de euro pentru îmbunătățirea microclimatului, a confortului la locul de muncă. În fine, ne-a spus și că va fi regândită și situația cantinei astfel încât oamenii să beneficieze de o masă subvenționată parțial sau chiar integral de societate.

„Se va încerca recuperarea piețelor pierdute”

# Am aflat că au fost aduși consultanți în vederea relansării fabricii.
– Așa este și se va elabora, din câte am înțeles, un plan în acest sens. Practic, se va încerca recuperarea piețelor pierdute în fața chinezilor iar pentru aceasta trebuie să producem mai ieftin.
# S-a identificat vreo soluție tehnică în acest sens sau e prea devreme să vorbim despre așa ceva?
– Da, de exemplu dacă vom bobina cu aluminiu în loc de cupru, cum facem acum, vom produce mult mai ieftin și asta ne va permite să ieșim mai ieftin și pe piață. Chiar se discută despre modificările care trebuie făcute în procesul de producție pentru a trece și la utilizarea aluminiului.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii