Web Analytics
scris joi, 29.09.2022

La Piteşti, din cauza unor retrocedări şi construcţii, 20 de asociaţii de proprietari din Craiovei îşi cer de la Primărie „dreptul la spaţii verzi şi la spaţii de joacă”

În numele a 20 de asociații de proprietari din cartierul Craiovei – care înglobează 23 de blocuri – Gheorghe Costin, președinte al Asociației „Gheorghe Doja” (strada Constructorilor nr. 7, bloc 4), a redeschis, pe 8 iulie, o rană mai veche a locuitorilor din această zonă.

La Piteşti, din cauza unor retrocedări şi construcţii, 20 de asociaţii de proprietari din Craiovei îşi cer de la Primărie „dreptul la spaţii verzi şi la spaţii de joacă”

Cum a răsărit o „parcare ambulantă”?

Practic, oamenii s-au plâns la Primăria Pitești (adresa nr. 36953 din 08.07.2022 are tabele cu semnăturile tuturor președinților) că au fost văduviți de un loc de recreere și de joacă, la care aveau tot dreptul, și de un izvor forat la peste 200 de metri adâncime, cu o apă potabilă renumită în oraș. În zona Constructorilor, la care se face referire, fusese amenajat cu ani în urmă, pe locul unei viroage, un teren cu băncuțe și mobilier de joacă, foarte căutat de copii. Între timp, însă, ca mai peste tot în așezările urbane, au apărut oamenii cu bani, investitorii, care s-au apucat să ridice blocuri… printre blocuri, alături de parcările aferente. Iar locul de joacă la care facem referire – ați ghicit! – nu mai există. Pe terenul respectiv – spune Gheorghe Costin – „este o adevărată «parcare ambulantă» a unui bloc din apropiere, iar unii locuitori din blocurile învecinate reclamă construcția unor garduri (probabil ilegale), ce le îngrădesc libera circulație pietonală. Ei le înțeleg confecționarea barierelor pentru accesul altor mașini, dar nu și accesul pentru trecerea pietonală, pe lângă blocul lor”.

Citește și Dosar penal pentru retrocedările de la Molivişu

Citește și Dezvăluiri în dosarul retrocedării de o mie de miliarde de la Piteşti: despăgubirea cerută fusese de douăzeci de ori mai mică!

Citește și O parte din terenul Pădurii Trivale propus să devină rezervaţie naturală ar putea face obiectul unor retrocedări

Ce propun locatarii

Vasăzică, pentru că un teren de aproximativ 1.400 metri pătrați a fost retrocedat unui privat, oamenii au rămas – spun ei – fără „dreptul de a beneficia de spații verzi și de spații de joacă pentru copii”, dar și fără un izvor, care le era de folos „fie chiar și pentru apă menajeră”. Și tot ei, oamenii, locuitorii din zonă, i-au cerut primarului – prin vocea domnului Gh. Costin – „ca, prin eventuale negocieri sau alte forme legale, să se ajungă la o înțelegere amiabilă, pentru a face o altă atribuire de teren în altă zonă”, iar ei să beneficieze, prin „cuplarea” terenului ADP-ului cu terenul privat, de o oază de verdeață și de un părculeț cu băncuțe, tobogan pentru copii, cu o suprafață cu tartan, cu câteva aparate pentru gimnastică etc.

Ce are de gând primarul Gentea

Cer multe locuitorii din cartierul Craiovei? Exagerează cumva în doleanțele lor? Noi zicem că nu. De ce nu le-a răspuns Primăria nici după două luni? Iată ce am aflat noi de la cabinetul primarului Cristian Gentea.
Edilul-șef este la curent cu această problemă. Vrea însă să vină la fața locului, să mai discute cu oamenii, cu părțile implicate, să studieze toate oportunitățile. Este și motivul pentru care și-a pus specialiștii să analizeze mai multe variante, inclusiv de a achiziționa teren pentru a le reda oamenilor ce au pierdut. Când vor fi primele semne concrete? La început de octombrie – ni se spune – când, probabil, vizitele primarului Gentea prin cartiere vor reîncepe chiar cu zona aceasta din Craiovei.

Citește și Expertul din dosarul retrocedării terenului de la „Aripi” este soţia fostului şef al Curţii de Apel Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...