Web Analytics
scris miercuri, 24.12.2014

La Câmpulung, liberalii l-au dat jos pe viceprimarul PSD

# Ca să nu fie umilit în direct, vicele Liviu Țâroiu și-a luat concediu, absentând de la ședința care a consimțit schimbarea sa.

La Câmpulung, liberalii l-au dat jos pe viceprimarul PSD

Luni seara a fost schimbat din funcţie viceprimarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, locul acestuia fiind luat de liberalul Bogdan David. Iniţiativa înlocuirii a aparţinut unui număr de şapte consilieri locali din noul PNL, la o jumătate de an de la apariţia ideii, şi a fost însuşită de 13 dintre cei 17 aleşi locali prezenţi la şedinţă.
Demiterea lui Ţâroiu a fost considerată de reprezentanţii PSD-PC drept una „parţial ilegală” şi „imorală”, aceştia anunţând încă înainte de trecerea la vot că „lucrurile nu vor rămâne aşa”, hotărârea urmând să fie atacată în contencios administrativ. Mai apoi, potrivit liberalului Iustin Stănescu, pe holurile Primăriei s-a vorbit şi despre faptul că „nimic nu se lasă nepedepsit”. Cei trei consilieri locali PSD-PC au fost împotriva schimbării din funcţie a viceprimarului şi au părăsit sala de şedinţe în momentul alegerii înlocuitorului acestuia. Bogdan David a primit 14 voturi din tot atâtea posibile, astfel realizându-se la conducerea Primăriei Câmpulung o echipă integral liberală.
Discutarea celor două hotărâri de demitere şi alegere a fost dominată de problematica temeiului legal, secretarul Primăriei, Nicolae Ghinea, anunţând că va face obiecţiuni pe care le va înainta Prefecturii. Acesta a vizat un articol din hotărârea de schimbare a lui Ţâroiu, dar şi actul de alegere a noului viceprimar, susţinând că înlocuirea trebuia să se facă după ce prima hotărâre era comunicată Prefecturii şi după rămânerea ei definitivă.
Ajuns oarecum în mijlocul disputelor, primarul Călin Andrei a spus că o administraţie locală are nevoie de susţinere, deci este nevoie de impunerea principiului majorităţii, în timp ce noul viceprimar a subliniat aspectul moralităţii în cauză: „Pentru ca să nu fie pus într-o postură ingrată, stabilisem cu domnul Ţâroiu să-şi dea demisia la începutul lunii decembrie. Nu a făcut-o, iar acum cei de la PSD ne vorbesc de moralitate”.
Liviu Ţâroiu a intrat în concediu de câteva zile şi nu a fost prezent la şedinţă.
Cătălin Ion Butoiu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...