Web Analytics
scris joi, 20.07.2023

Justiția din Italia a decis predarea fostului ministru Darius Vâlcov autorităților din România

Judecătorii de la Curtea de Apel din Napoli au dispus predarea fostului ministru de finanțe Darius Vâlcov, condamnat în țară la o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea PLUS. Decizia instanței italiene nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Justiția din Italia a decis predarea fostului ministru Darius Vâlcov autorităților din România

Citește și: Şi-a dat licenţa pe patul de spital, apoi i-a fost extirpată o tumoare de 9 cm de pe creier


Fostul ministru se află în arest la domiciliu în Italia. În mai 2023, Vâlcov s-a predat autorităților de la Napoli, pe numele său fiind emis un mandat internațional de arestare. Fostul primar al Slatinei a fost găsit vinovat acum pentru trafic de influență și spălare de bani, infracțiuni în urma cărora ar fi încasat necuvenit peste un milion și jumătate de euro. Instanța a pus sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur şi 172 de tablouri.

Citește și: Tineri reținuți după scandalul dintr-un ștrand din Pitești


Darius Vâlcov s-a predat în Italia pe 23 mai 2023. Fostul primar al municipiului Slatina şi fostul ministru al finanţelor a fost condamnat definitiv în România pe 2 mai 2023, de un complet de cinci judecători de la Instanţa Supremă. Acesta a primit 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei. Vâlcov a plecat din țară înainte de a fi condamnat în Dosarul Tablourilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...