Web Analytics

Jurnal din cana cu păsări. Jandarmul nu îţi dă un bocanc în gură decât atunci când mucii tăi de român care are doar drepturi se comportă ca un cocalar

de | 23.08.2018 14:00 | Opinii

01 silisteanuSunt 151 de psalmi, dintre care unul nu este canonic. David l-a scris când s-a bătut cu Goliat. Zice David că era mic între frați și că păștea oile și că mâinile lui au făcut harfa, iar toate acestea în timp ce degetele întocmeau psaltirea.
Mor cu nervii când îi văd pe unii atât de mulți care îl scriu pe DUMNEZEU prescurtat… D-zeu!
Îmi vine să împrumut greieri și să-i dresez întocmai ca nu cumva mâine, că tot am pomenit de psaltire, să încep să fluier într-o sticlă goală din care bea vrăjmașul de diavol care cotropeşte la greu printre ai noștri. De departe…RESPECT JANDARMERIEI. Omul acela în uniformă nu îți dă un bocanc în gură decât dacă te porți ca un cocalar. Nu dizolv aspirină în cana de azi. Îmi este groază să mă gândesc ce fel de răspuns au dat ăia cu uia atunci când mama sau copilul i-a întrebat unde merg. Cel mai crunt însă e ușurința cu care se manipulează. N-am avut de lucru și m-am băgat în mijlocul haitei pe la Oreste și pe la Rareșoi! Paradoxal, dar furia postacilor și susținătorilor otrăviților ăia de ultrași a fost palidă. Problema este că mai am doar 14 minute și se face miezul nopții, iar termenul de predare a rubricii e sfânt. Cuvântul sa fie cuvânt și lumina sa fie lumină. Or, pentru toate acestea ai nevoie de bun-simț și de atitudine din cea absolută. ”Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașul Lui și să fugă de la fața Lui cei ce-l urăsc pe El. Precum se stinge fumul să se stingă, cum se topește ceara de la fața focului așa să piară păcătosul de la fața Lui Dumnezeu. Iar dreptul să se bucure și să se veselească înaintea Lui Dumnezeu, să se desfăteze în veselie” (din Psalmul 67).
Sper să nu se supere taica popa pe mine, dar îndrăznesc și eu să dau un pic cu cădelnița prin pagina istoriei care sleiește. Deci, notați, vă rog: jandarmul nu îți dă un bocanc în gură decât atunci când mucii tăi de român care are doar drepturi se comportă ca un cocalar.
Florian Silisteanu – un poet român printre ai lui – joi 16 august 2018 la ora 23.54 – în Cireşu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii