Web Analytics

Jean Vlădoiu: „S-a luat în calcul varianta de a se renunţa la serviciile lui Andrei Prepeliţă”

de | 2.02.2022 14:48 | Actualitate, Sport

Managerul lui FC Argeș spune că s-a rugat de primar și l-a convins pe acesta să-i acorde în continuare credit antrenorului
”Nu putem, de exemplu, să-i dăm lui Cardoso 15.000 de euro salariu. Nu avem cum”, mai afirmă Vlădoiu.

Cum comentați ultimele două rezultate ale FC Argeș, o victorie cu Dinamo și o înfrângere la Craiova?

– Victoria cu Dinamo a fost una meritată. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm primul meci, am reușit, dar nu ne-a fost ușor, pentru că Dinamo nu este chiar așa cum credeau unii, și am început bine. Din păcate, la al doilea meci, ce să vă spun? Sunt dezamăgit. Cred că dezamăgiți sunt și jucătorii, și antrenorii, și toată lumea, ca să nu mai vorbim de dl primar Gentea și oamenii care sunt alături de noi. Suporterii, de asemenea, cred că sunt foarte dezamăgiți de felul cum ne-am prezentat la meciul acesta. Ceva s-a întâmplat, nimic nu a corespuns cu ceea ce au pregătit antrenorii în săptămâna premergătoare acestui meci. Sincer, mă așteptam la mai mult. Mă așteptam la o reacție după 1-0, așa cum am făcut-o și în alte meciuri. Din păcate, nu am văzut acea reacție la niciunul dintre jucători. A fost poate cel mai slab meci pe care FC Argeș l-a avut de la venirea mea, de un an de zile.

Am înțeles că a avut loc o ședință imediat după meciul cu Craiova, în care s-a luat în discuție demiterea antrenorilor…

– A fost o seară mai grea. Dl primar a fost dezamăgit. S-a luat în calcul această demisie sau, mai bine spus, varianta de a se renunța la serviciile lui Andrei Prepeliță. Pe moment… După aceea am încercat să discut cu dl primar Gentea, cu toți oamenii implicați la FC Argeș. Le-am spus că eu am încredere în Andrei și l-am rugat pe dl Gentea să-i mai dea în continuare credibilitate și la următoarele meciuri. Avem trei meciuri destul de importante pentru noi. Presiunea asta care a planat asupra jucătorilor în ultima perioadă, de a fi în play-off, probabil că a făcut ca unii dintre ei să aibă meciuri mai puțin bune. Cu toții ne-am asumat îndeplinirea obiectivului, și eu și antrenorii, în fața d-lui Gentea și după transferurile făcute am crezut că lucrurile pot fi realizate. Sigur că mai avem o șansă și mă refer la următoarele trei meciuri de a rămâne acolo cu șanse la play-off, chiar dacă jocul nostru suferă în toate compartimentele.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Suntem cea mai defavorizată echipă din punct de vedere al arbitrajului”

„Echipa e schimbată cu mult în rău și aici totul pleacă de la jucător”

Să înțelegem că antrenorii nu vor fi schimbați cel puțin pentru următoarele trei etape?

– A rămas în continuare așa cum a fost și până acum, Prepeliță a rămas antrenor și răspunde de rezultatele echipei. Are susținerea mea necondiționată în continuare. L-am rugat pe dl Gentea să-mi acorde șansa asta de a lucra în continuare tot cu aceiași antrenori și dânsul a fost de acord să continuăm, dar trebuie schimbat ceva. Acum vedem… Depinde de noi ce putem schimba. Să schimbăm ceva în mentalitatea în primul rând a jucătorilor, în atitudinea lor, pentru că nu am văzut atitudine, nu am văzut reacție la acest meci de la Craiova. Nu am fost în stare să revenim și să înscriem măcar o singură dată, pentru că și la egal nu cred că s-ar fi supărat nimeni. Au fost două echipe modeste.

Cum vedeți meciul cu Clinceni?

– Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm, așa cum le-am văzut și pe primele două meciuri din retur. O să am emoții și cu Clinceniul, pentru că presiunea este mare. Va trebui ca jucătorii să abordeze altfel meciul, ca pe o finală, trebuie să câștigăm cele trei puncte. Trebuie să fim o echipă ofensivă, agresivă în atac și care își creează ocazii. Noi nu suntem echipa care am fost până acum, atacanții, de asemenea… Dacă cu Dinamo am reușit să marcăm de două ori și am mai avut ceva ocazii, din păcate, la Craiova, în afara ocaziei avute de Raynov, nu am avut nicio ocazie. Echipa e schimbată cu mult în rău și aici totul pleacă de la jucător. Nu poți să acuzi antrenorul, pentru că sunt zi de zi acolo cu ei și văd ce se lucrează. La noi se lucrează, credeți-mă, antrenamentele sunt pe viață și pe moarte. Toată săptămâna premergătoare acestui meci s-au pregătit agresivitate, viteză de joc, combinații, antrenamente foarte bune, iar la meci vezi cu totul altceva. Asta mă îngrijorează cel mai tare. Și atunci mă face să mă gândesc că probabil obiectivul pe care ni l-am propus este greu de realizat în aceste condiții. Jucătorii au calitate, dar dacă nu sunt o echipă, așa cum au fost până acum, va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Unii jucători ne cer dublu, ca bani, şi domnul primar face eforturi..”

Ce ne mai puteți spune despre transferuri?

– Suntem în discuții și am fost în permanență. Sumele sunt enorme pentru noi. Nu putem să oferim asemenea salarii. Nu putem, de exemplu, să-i dăm lui Cardoso 15.000 de euro salariu. Nu avem cum! Sunt sume exorbitante pentru nivelul de trai din România și pentru ce oferă fotbalul românesc. Și atunci prefer să mă înjure lumea, să mă certe dl Gentea, să mă certe toată lumea! Îmi asum toate greșelile și tot ce s-a făcut rău la Pitești. Nimeni nu este de vină, decât eu sunt de vină. Nimeni nu garantează că îl aduc pe Cardoso și Cardoso îmi dă mie 25 de goluri și echipa ajunge în play-off. Și nici atunci nu aș da asemenea salariu, pentru că noi nu suntem UTA Arad, care își permite, Craiova, CFR sau FCSB. Oamenii sunt la alt nivel. Noi ne străduim să aducem jucători cu suflet. Nu avem nici contracte foarte mici, dar nu putem să depășim un asemenea plafon pe care l-a impus și dl Gentea. De aceea ne este și foarte greu să aducem jucători valoroși. Pe cine să aducem? Credeți-mă că, între 2 și 15 ianuarie, am văzut în jur de 70 de jucători. Am avut atacanți mulți din afară, cu 30 de meciuri jucate și 3 goluri marcate. Păi, nu vă supărați, eu dădeam 3 goluri într-un singur derby Steaua – Dinamo. Nu pot să vin în fața d-lui Gentea cu astfel de atacanți! Păi, mi s-ar fi spus că 3 goluri dă și domnia sa, dacă joacă 30 de meciuri. Și, atunci, este jenant…

Citește și Antrenorul principal Mihăiță Ianovschi s-a despărțit de FC Argeș

„Indiferent cum îl cheamă pe jucător, dacă până acum a avut linişte, de acum înainte cu mine îi va fi greu”

Deci, principala problemă se află la atacanți…

– Am fost nevoiți să aducem ce am mai prins și noi, gen Jafar, Fatai, Said, jucători, după părerea mea, care au calitate, dar care nu au arătat-o la Pitești. Despre Fatai nu poți să spui că nu a jucat la cel mai înalt nivel, că nu este un marcator, dar, din păcate, după pauza de un an, nu mai este jucătorul pe care îl știam noi. Jafar, de asemenea, un jucător care a jucat în prima ligă olandeză și care a marcat 7 goluri. Mă mulțumeam și eu cu 7-8 goluri, dacă ar fi reușit la Pitești. Din păcate, nu a reușit. Va trebui să mai aducem un jucător, dacă apare ceva, vom lua chiar doi. Mi-aș dori acest lucru, dar în limita bunului-simț, pentru că noi, la Pitești, nu aruncăm cu banii de dragul de a arunca așa și de a ne afla în treabă. Începând de la meciul cu Clinceni, aștept o altă atitudine, să lăsăm la o parte jocul cu călcâiul, trasul cu talpa ș.a.m.d. Nu știam că avem numai brazilieni în lot… Fotbalul înseamnă atitudine, muncă, rezultate, pentru că altfel cu mine le va fi greu în perioada care urmează. Indiferent cum îl cheamă pe jucător, dacă până acum a avut liniște, de acum înainte cu mine îi va fi greu. Indiferent ce se întâmplă, din 30 rămân 15, care să pună suflet și să facă ceea ce trebuie pentru FC Argeș.

Citește și Mişcări de trupe la FC Argeş! Fundaşul Alin Dobrosavlevici de la Farul Constanța a semnat cu echipa din Trivale

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *