ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ

de | 5.07.2022 16:03 | Actualitate, Home

In perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor ce se va desfașura până la data de 30.11.2022 au fost efectuate un numar de 41 controale ce au vizat unități de pe toată raza judetului Argeș.

ITM Argeș transmite că, în urma acestor controale au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, iar la un angajator a fost sistată funcționarea echipamentului de muncă, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 69000 lei.

Citește și: ITM Argeș, precizări referitoare la protecția angajaților pe timp de caniculă

Printre deficiențele constatate se numără:
-Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecţie colectivă, fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime;
-Nerespectarea prevederilor legale privind instruirea lucrătorilor;
-Neîngrădirea si delimitarea zonelor periculoase;

Citește și: ITM Argeş: Exploatarea muncii copilului – control tematic în perioada următoare
-Nerealizare semnalizare de securitate si sănătate în muncă;
-Lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci)
-În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele şi scările schelelor sunt dimensionate și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării.
Acțiunile de control vor continua și în perioada următoare.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.