Web Analytics

Învăţaţi gratuit limba persană, la Biblioteca Judeţeană

de | 21.02.2013 16:57 | Cultură

Săptămâna trecută, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a organizat primul curs de limba persană, la care au participat elevi de la Colegiile Naţionale Zinca Golescu şi I.C. Brătianu şi în cadrul căruia au fost prezentate primele noţiuni introductive, legate de fonetică şi ortografie. Cursul este gratuit şi se va desfăşura săptămânal, până la sfârşitul lunii mai. Acest curs de limbă persană  este susţinut de prof.dr. Mihai Cernătescu. 
Limba persană, cunoscută şi ca farsi, este oPentru a familiariza publicul piteştean cu bogăţia culturală şi istorică a Republicii Islamice Iran, anul trecut, în lunile octombrie şi noiembrie,  prin intermediul Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti, Mihai Cernătescu a organizat, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, expoziţia cu titlul „Iran – Leagăn de Cultură şi Civilizaţie”. În cadrul acestei expoziţii de artă persană, au fost expuse cărţi, picturi, covoare, obiecte de ceramică, cupru şi lemn, transformate de meşterii iranieni în adevărate opere de artă. Expoziţia a cuprins şi organizarea unui seminar dedicat lui Ferdousi, poetul naţional al Iranului.

Mihai Cernătescu, un argeșean care a trăit 9 ani în Iran

Mihai Cernătescu, argeşean la origini şi unul dintre cei mai tineri doctori în istoria islamică, a trăit 9 ani de zile în Republica Islamică Iran şi este familiarizat cu istoria, cultura, tradiţiile şi obiceiurile, precum şi cu frumuseţea acestei ţări. „Am ajuns în Iran la sfârşitul anului 2003, ca student bursier bilateral în această ţară. Consider că sunt un om norocos şi mulţumesc poporului iranian care m-a primit întotdeauna atât de bine, încât nu m-am simţit niciodată un străin. Pot spune că aceşti oameni se caracterizează prin sinceritate, ospitalitate, cultură şi credinţă în Dumnezeu. Trăind printre ei, am cunoscut frumuseţea culturii persane şi simt acum că este de datoria mea să aduc argeşenilor o parte a spiritului iranian. Măreţia istoriei, toleranţa poporului iranian, frumuseţea limbii şi bogăţia culturii, toate acestea vreau să le prezint argeşenilor”, a declarat Mihai Cernătescu.
MIRUNA MATEI

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii