Web Analytics

Începe distribuirea tichetelor de Paște destinate românilor cu venituri mici

de | 18.04.2024 13:41 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Joi începe distribuirea tichetelor de masa de Paște 2024, destinate românilor cu venituri mici. Măsura îi vizează pe toți cei care au depus solicitări în acest sens la direcțiile de protecție socială.

Citește și: Oferirea de servicii de cazare și masă în adăposturile de noapte ale municipalității se face fără a exista o limită de vârstă. O anchetă a Avocatului Poporului

Banii vor fi livrați până pe data de 26 aprilie, iar tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, începând cu data de 18 aprilie, în majoritatea localităților din România. Fiecare beneficiar va primi un singur tichet în valoare de 125 de lei, care poate fi folosit exclusiv pentru achiziționarea produselor alimentare. Este important de menționat că banii nu pot fi utilizați pentru achiziționarea băuturilor alcoolice și a țigărilor.

Printre categoriile eligibile pentru acest sprijin financiar se numără românii care au un venit minim de incluziune, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, pensionarii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei, precum și persoanele cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei. De asemenea, vor beneficia de tichete sociale și persoanele care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *