Web Analytics

Încă un accident aviatic în România. Un avion s-a prăbușit în lacul Colibița

de | 28.08.2022 14:35 | Actualitate, Home

Un avion ușor de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, s-a prăbușit în lacul Colibița, din Bistrița-Năsăud. Pilotul a murit, din păcate, după mai multe încercări de resuscitare. Pasagerul a fost transportat la spital. Este al doilea avion prăbușit în ultimele 24 de ore. Sâmbătă, un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Letca Nouă, jud. Giurgiu. Pilotul și copilotul au decedat, fiind găsiți carbonizați de salvatori.

Citește și: Accident aviatic la Giurgiu. Două persoane au murit


Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, o persoană a sesizat prin SNUAU 112 faptul că un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit în Lacul Colibița. Până la sosirea primelor echipaje de interventie, un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, de patru ori la rând. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să declare decesul.
Pasagerul este un cetățean german, în vârstă de 45 de ani. Acesta a ieșit singur din aeronavă, conștient și stabil inițial, și prezenta ușoare leziuni care nu au impus transportul la spital. Acesta a avut și un ușor atac de panică.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *