Web Analytics

În poliţia argeşeană, ca la nimeni! Vecinul popii din scandalul „Sfeştanie cu petarde”, chemat la poliţie şi întrebat de ce s-a adresat presei

de | 19.05.2022 13:09 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Vasile Loghin, preotul care a apărut pe posturile naționale de televiziune după ce a fost acuzat de vecinii săi că le aruncă petarde în curte, îi blesteamă și îi afumă cu tămâie, nu se lasă. Deși părintele Loghin, de la Biserica “Maica Precista” din Pitești, are interdicţie de la arhiepiscop să mai slujească până la finalizarea anchetei, având şi canon să se împace cu vecinii, el recidivează. Florian Prodea, vecinul cu care se află în certuri, a fost chemat de curând la Postul de Poliție Moșoaia, ca să dea socoteală de ce a adus cazul în atenția presei. Polițiștii l-au chemat la post în urma unui memoriu semnat de avocata preotului. Care memoriu, atenție, e înregistrat la poliție drept petiție. Asta pentru cunoscători.

Când v-au chemat la postul de poliție?

– Joia trecută, pe 12 mai. A fost o tactică. Până acum, de câte ori mă sunau, spuneau ce au cu mine, ba să aduc autorizația de construire a magaziei, ba să aduc aia, ba să aduc aia. Tipa, fiind fata șefului de post, căruia i-am făcut plângere pentru abuz în serviciu, nu a vrut să îmi spună la telefon acum pentru ce motiv mă cheamă. A zis că nu are voie.

Păi, ce legătură are fata șefului de post?

– Ea m-a anchetat, e polițistă acolo și, de fapt, nu mai avea cine să mă ancheteze, că sunt patru polițiști la Moșoaia și toți m-au anchetat pe rând, de când m-am plâns de preot.

Preotul sau avocata preotului erau la postul de poliție?

– Nu, dar avocata lui ne-a făcut un ditamai memoriul.

În care spunea ce?

– Că de ce l-am filmat pe preot?! Am spus că adevărul este că mi-am pus camere ca să mă pot apăra și, cu toate astea, tot de mine se iau, că de ce mă apăr.

Soţii Prodea au fost „invitaţi” la Poliţie, ca să fie, de fapt, hărţuiţi
după ce la adresa lor a fost depusă o… petiţie, nu sesizare

Citește și Scandal cu filmări şi acuzaţii din cele mai grave. Preot reclamat de vecini că îi bombardează cu petarde şi afumă cu tămâie

Ce se mai spunea în memoriu?

– De unde au avut televiziunile numărul de telefon. Și Pro tv, şi Antena 1, şi Antena 3. Am spus că probabil de la colegii lor, că a mai scris un ziar în care ne-a scos pe noi ca fiind ăia nemernici, nu doar la dumneavoastră s-a scris despre cazul nostru.

Ce altceva dorea să mai știe părintele, prin memoriul făcut de avocata lui?

– De ce am fost în redacția Jurnalului de Argeș. Am spus că am voie să mă apăr! Nu e o țară liberă, până la urmă?! Dacă am văzut că nu se iau măsuri, că se fac șase luni de când am făcut plângere penală și eu stau tot cu pericolul lângă mine… Cu o zi înainte de a fi chemat la poliție, săreau fetițele mele în trambulină în curte și din nou a aruncat cu petarde (n.r. – preotul). Eram în baie și nu am auzit. Au spus fetele că a aruncat cu petarde chiar în spatele casei mele.

Citește și Scandalul „Sfeştanie cu petarde” s-a lăsat cu urmări. Calinic i-a interzis preotului să slujească până la finalizarea anchetei

Ce altceva se mai scria?

– M-a întrebat cum am ajuns la redacție, la Jurnalul de Argeș. Am spus că m-am trezit cu reclamație la ITM făcută de poliție, cu numerele mele de înmatriculare, ale fratelui și prietenilor care mi-au intrat în curte. Preotul se dă victimă, dar el e agresorul. Iar curajul îl are datorită autorităților. Polițiștii care îl apără. Și fostul primar, Ene, a venit, a intrat peste mine, eram în pijamale.

Și polițiștii îi sunt prieteni?

– Cum să nu?! Păi, cum vă explicați că nu i-au făcut dosar penal? Veneau și stăteau la grătare cu el. Noi, la început, am fost amici și știu bine.

Citește și Reacția Arhiepiscopiei la articolul din Jurnalul despre preotul care își blesteamă vecinii și îi bombardează cu petarde

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *