Web Analytics
scris joi, 11.01.2024

Ileana Şipoteanu face terapie Bowen şi dans energetic

Ileana Șipoteanu este una dintre solistele generației de aur a muzicii ușoare românești, care a îmbogățit cultura noastră muzicală cu o mulțime de șlagăre și a adus căldură în suflete.
Născută la Rucăr, Argeș, la 22 iulie 1967, angajată a Teatrului „Al. Davila”, mai apoi a Teatrului liric „Fantasio” din Constanța, Ileana Șipoteanu nu a uitat niciodată de unde a plecat, de familie, de Piteștiul unde s-a lansat și în care și-a cunoscut soțul, pe compozitorul și dirijorul Mitică Lupu, de profesorii săi.
A fost, vai, un copil… nedorit, făcând parte din generația „decrețeilor”. Părinții mai aveau doi copii, nu se punea problema de a avea resurse pentru un al treilea. Dar nu s-a găsit cine să facă mamei chiuretaj. Toate acestea le-a aflat Ileana când era măricică tocmai de la mama sa. Iată cum o lege, bună sau rea, a îmbogățit muzica românească și filmografia mondială (fiica Ilenei, Dumitrana, este actriță, jucând într-un serial american).

Ileana Şipoteanu face terapie Bowen şi dans energetic

În orice interviu, cunoscuta interpretă de muzică ușoară din Rucăr amintește că a studiat la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești (pe unde mai trecuse și Felicia Filip) și că a fost  angajată a Teatrului „Alexandru Davila“: „În 1985, când am venit la Pitești, nu bănuiam că voi cânta vreodată! Am fost într-un fel împinsă de la spate… Tata a fost cel care m-a dus la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, unde o dată pe săptămână, marțea, veneam la cursuri, deoarece, în paralel, făceam și Liceul Industrial din Rucăr. Doamna Cornelia Voica, cunoscută ca o profesoară de canto foarte exigentă, mi-a îndrumat pașii spre lumea muzicii”, spune Ileana Șipoteanu.

După dispariția prematură a soțului său, se îngrășase, fapt ce a cam ținut-o departe de scenă. Tentația scenei a învins, până la urmă, și a început să țină regim. A devenit vegetariană. Mesele sale sunt doar de trei ori pe zi, fără a mânca între ele nimic. Doar apă bea. Face și terapie Bowen, dar și dans energetic… Este voba despre un dans – terapie pentru minte, trup și suflet, așa se numește, și-l dansează la ore speciale, cu numere magice, adică la 21.00 seara, 21 de minute. E ceva foarte interesant, numai pe muzică de relaxare, de înaltă vibrație.
Tehnica Bowen este o metodă holistică non-invazivă, asemănătoare masajului. Scopul principal al terapeutului este de a stimula fibrele nervoase și receptorii implicați în generarea simptomelor dureroase…
O așteptăm pe Ileana Șipoteanu într-un spectacol la Pitești. Nu a mai fost cam de multișor, de când cu recitalul vocal-simfonic „Cântece creștine”…

Citește și Vladimir Streinu, un turnător ce nu a vrut să-şi toarne prietenii

Citește și ROM-3, al doilea satelit românesc construit de elevi, a ajuns pe orbită

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *