Web Analytics

Ilarie Isac va fi cetățean de onoare al municipiului Pitești

de | 21.04.2023 14:18 | Actualitate, Cultură, Home

Primarul Cristian Gentea vrea să îi acorde titlul de cetățean de onoare inginerului Ilarie Isac, părintele „Simfoniei Lalelelor” și președintele Societății Naționale a Pomicultorilor din România, pentru că a pus bazele festivalului de la Pitești. Anunțul a fost făcut astăzi, la ședința festivă găzduită la Filarmonica Pitești, prin care s-a deschis festivalul care a ajuns la cea de-a 46-a ediție.

Citește și „Părintele Simfoniei Lalelelor”, Ilarie Isac, a sărbătorit 90 de ani de viaţă

„Aș fi vrut să salut prezența dlui inginer Ilarie Isac, cel care a numit sărbătoarea de la Pitești Simfonia Lalelelor. Am văzut că nu a ajuns. Am tot respectul pentru el și aș fi dorit să îi spun direct că în cursul lunii mai, la ședința ordinară de Consiliu Local, am să încerc să fac o reparație, am să inițiez un proiect de hotărâre prin care vreau să îi oferim titlul de cetățean al municipiului Pitești” , a spus primarul Cristian Gentea. La ședința festivă au fost ambasadori și delegații din țările și orașele înfrățite cu Piteștiul și reprezentanți ai administrației centrale și locale. Ședința a fost urmată de „Parada florilor”: zeci de copii care au defilat prin centrul Piteștiului. Detalii despre paradă, AICI.

Sâmbătă și duminică au loc expoziții și spectacole în Parcul Lunca Argeșului. Programul complet aici: Simfonia Lalelelor, în acest sfârşit de săptămână. O jumătate de secol de când lalelele înfloresc în Piteşti

Citește și Gica Dobrin, Ilarie Isac și Robert Glință, invitați la deschiderea Simfoniei Lalelelor

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *