Helcioiu vrea bani de pe urma BCM Piteşti

de | 3.02.2011 15:35 | Sport

# Fostul baschetbalist argeşean a fugit din ţară! Din cauza unei accidentări, în septembrie 2009, Paul Helcioiu a ajuns să acţioneze în instanţă Asociaţia Baschet Club Argeş Piteşti, Asociaţia Clubul Sportiv de Baschet Piteşti 2007 şi Clubul Sportiv Municipal Piteşti. Obiectul cauzei: pretenţii financiare. Conform sportivului, între BC Argeş şi acesta exista o convenţie prin care clubul se obliga să-i acorde suport material şi să îl ajute cu programul de recuperare, ca urmare a unei intervenţii chirurgicale pe care fostul component al echipei naţionale a suferit-o în 2008, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult, BC Argeş nu i-a mai plătit ultimele cinci luni de contract, în total 25.000 de euro, motiv pentru care sportivul se judecă şi în prezent, după un an şi jumătate, cu piteştenii. De ce nu renunţă Paul la pretenţiile financiare? Păi, Paulică are în prezent mari probleme financiare. Împrumutat şi restant la vreo trei bănci din Piteşti, dar şi la cămătarii bucureşteni cu diferite sume de bani, Paulică e strâns cu uşa şi trebuie să facă cât mai repede rost de bani. Ba chiar a şi fugit din ţară tocmai în Italia, la mama sa, poate-poate mai face rost de un bănuţ. Cu toate astea, procesul cu piteştenii merge mai departe, deşi la ultima înfăţişare din data de 25 ianuarie 2011 niciuna dintre părţi nu a fost reprezentată, următorul termen de judecată fiind stabilit pe 8 martie 2011.

„Acum, Paul are probleme financiare mari”

George Ziguli, fostul tehnician al BCA ne-a povestit cu lux de amănunte întreaga poveste în care este implicat fostul său elev: „Helcioiu a făcut numai prostii. El a fost accidentat, iar în septembrie 2008 a început campionatul. Doctorul Filipescu de la Bucureşti a asigurat clubul că din ianuarie 2009 va începe să joace. Atunci, fiind vorba de Paul Helcioiu, un sportiv cu care am devenit vicecampioni, conducerea clubului i-a plătit salariul până în decembrie, chiar dacă nu a jucat deloc, bineînţeles cu gândul că din ianuarie va reveni. Însă Paul nici nu s-a mai dus la doctorul Filipescu, ca să nu mai vorbim de recuperare. A stat toată ziua acasă şi a frecat pisoiul. În momentul în care a mai venit pe la echipă, conducerea i-a mai dat nişte bani pentru recuperare şi suport medical. Dar din ianuarie chiar nu a mai putut să joace pentru că i se umfla piciorul. În aceste condiţii, conducerea clubului i-a spus să vină la echipă, să facă recuperare şi să-şi primească un alt salariu, de om normal, nu de 5.000 de euro cât avea el pe lună, dar în momentul când va intra pe teren şi va putea să joace să revină la salariul pe care îl avea. Bineînţeles că el nu a făcut nici treaba asta şi acum se judecă cu noi. De ce? Pentru că el s-a accidentat la lotul naţional, nu la Baschet Club Argeş. Ba mai mult, Federaţia i-a dat şi asigurarea medicală aferentă, iar el a pretins să-i dea banii clubul până vine asigurarea de la Bucureşti. Nu se poate aşa ceva! Oricum, pentru că nu a mai fost la control şi la recuperare, nu i s-a mai dat nici asigurarea respectivă. Acum, Paul are probleme financiare mari pe la băncile din Piteşti şi pentru asta a şi fugit prin Italia, la mama sa. Cred că are impresia că se scoate judecându-se cu noi…”

„Acest proces reprezintă pentru Helcioiu un colac de salvare pentru prostiile care le-a făcut în trecut”

Şi Ionuţ Ştefănescu, preşedintele BCA ne-a dat lămuriri în legătură cu stadiul acestui proces: „Helcioiu a avut un salariu de 5.000 de euro pe lună din care şi-a primit banii pe patru luni şi mai avea de primit pentru perioada ianuarie-mai 2009. Din păcate pentru el, s-a accidentat la echipa naţională şi, conform contractului pe care l-a semnat cu Baschet Club Argeş, nu ne priveşte pe noi ca echipă. Mai mult decât atât, şi-a luat banii pe 4 luni de zile pe degeaba pentru că nu a jucat şi în loc să zică merci că şi-a luat banii şi că nu îi cerem înapoi, el, iată, se ţine de prostii. Vom vedea în continuare cum merge procesul. Încercăm să facem tot posibilul să putem fi reprezentaţi în instanţă, pentru că la ultimele înfăţişări noi nu am putut plăti onorariul avocaţilor şi de aceea nu am fost reprezentaţi. Până la un punct, eu am plătit avocaţii din buzunarul meu, iar după aceea nu am mai putut plăti şi s-a ajuns unde s-a ajuns, dar sperăm să rezolvăm şi această problemă. Este cât se poate de evident că Helcioiu are probleme mari financiare pe la unii oameni dubioşi din Bucureşti şi de aceea speră să facă rost de bani din acest proces. Eu am aflat lucrurile astea de la foştii săi colegi, care nu au niciun motiv să mintă. Deci, cred că acest proces reprezintă un colac de salvare pentru prostiile care le-a făcut în trecut”.
(Marius Ionel)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed