Web Analytics

Harta politico-infracţională a PDL Argeş

de | 1.12.2011 17:59 | Politica si Administratie

# Abia numit „ministru de Justiţie” al PDL, Stăpânul Mircea Andrei şi-a înţesat partidul cu oameni cu activitate penală de performanţă. Când PDL-ul își consolidează câte o nouă organizație în teritoriu, sunt unele zone în care se cutremură Codul penal atunci când defilează portocaliii reuniți să pună umărul, fiecare după dexterități, la evoluția infracțională a partidului. Decis să aplice în manieră foarte personală nemilosul Cod de etică al PDL, plus principiile neîngăduitoare față de corupție, Stăpânul Mircea Andrei își încarcerează de multe ori în funcții politice oameni care cunosc electoratul ca pe buzunarele acestuia. La început am crezut că sunt doar cazuri izolate, dar pe săptămână ce trece, ni se semnalează tot mai multe exemple de cetățeni cu o bogată încărcătură penală la activ, care decorează astăzi unele organizații locale ale PDL, ba au fost chiar priponiți în funcții de președinți. Îndeajuns cât să putem alcătui o mică hartă politico-penală cu aceștia.

Ia-l pe corupt ca hreanul şi bagă-l la PDL

Mergând în partea superioară a hărții, adică mai în nord, ne putem opri în comuna Corbeni, acolo unde operează unul dintre cele mai zdravene specimene infracționale portocalii. Priponit de Stăpânul Andrei și Ștefan Lăzăroiu chiar în funcția de președinte la partid. Daniel Ungureanu se numește, a fost consilier local PSD, calitate în care s-a înhăitat cu primarul Daniel Dincuță, reușind toamna trecută performanța să fie trimiși amândoi în judecată de către DNA, pentru fapte de corupție cu fonduri europene. Conjunctură foarte favorabilă pentru căpeteniile portocalii de la județ, pentru a-l lua pe Daniel Ungureanu, înșfăcat strâns în brațele justiției, și numi președinte al PDL-Corbeni. În vreme ce primarul Dincuță se bucură astăzi de privilegiul de a fi apărat la proces chiar de Casa de avocatură Mircea Andrei&Asociaţii şi pare tot mai dornic să-şi urce la rândul său voluminoşii saci penali în căruţa PDL. Pentru că, trebuie spus, între timp, cei doi au fost condamnaţi deja, în primă instanţă, la câte 12 ani de puşcărie, iar procesul se află în faza de recurs. Acum, senatorul dâmboviţean Mircea Andrei se poate lăuda că, în calitate de proaspăt preşedinte al Comisiei naţionale de justiţie, afaceri externe şi libertăţi cetăţeneşti a PDL, deci un fel de „ministru de Justiţie” al partidului, are la Corbeni un preşedinte jucător în ligile penale superioare.

Surprize-surprize la Mărăcineni: noul şef al PDL, Gheorghe Vişan, a făcut puşcărie pentru furt la cântar şi delapidare

Coborând ceva mai jos pe hartă, să poposim la Mărăcineni, acolo unde se află un alt focar penal incandescent. Abia dacă au trecut câteva luni de când în fruntea organizaţiei locale a PDL a fost numit, tot printr-o decizie potrivită a lui Mircea Andrei, omul de afaceri Gheorghe Vişan. Inspiraţie extraordinară, pentru că la foarte puţină vreme, DNA-ul şi mascaţii au sărbătorit această alegere printr-o serie de percheziţii ample realizate în special la firma de panificaţie Zaris, dar şi prin preajma activităţilor lui Gheorghe Vişan. Semn că noul lider al PDL din Mărăcineni are şi alte abilităţi în afara celor politice. Oamenii zonei spun totuşi că este un om sufletist. Dovadă că a stat adeseori alături de primarul PSD Niculae Şerban, în lămurirea unor situaţii cadastrofale, care au făcut multă lume din comună să sufere apoi de tulburări de posesie. Relaţiile strânse dintre cei doi se pot aprecia la justa valoare şi prin sprijinul acordat de Vişan în caritabilul scop de ridicare a frumoasei căsuţe a primarului Şerban. Care primar, după cum bine ştim, a beneficiat la rândul său de un sejur, tip all-inclusive, la arest, tot prin Agenţia DNA. Noutatea absolută, pe care mai mult ca sigur că Mircea Andrei n-o ştie, este aceea că şi Gheorghe Vişan s-a bucurat de cazare după gratii. Ce e drept, nu recent, ci prin anii 69-70, când tocmai devenea un personaj de perspectivă în comerţul socialist, ca gestionar cu loc de acţionare în pieţele din Mioveni. Circulă snoave foarte drăguţe despre dexteritatea cu care se opera la cântar în unele situaţii. Să zicem că erau de cântărit doi-trei peşti. Vânzătorul îi înşfăca bine de coadă, având grijă să-i trântească cât mai de sus pe cântar, mai-mai să sară indicatorul greutăţii din ţâţâni, atât de grei erau peştii. Azi aşa, mâine tot aşa, până ce Gheorghe Vişan a fost recompensat cu o avansare, pentru doi ani, la mititica, pentru furt la cântar şi delapidare. S-a reabilitat însă repede în anii care au urmat, devenind în timp unul dintre bogătaşii zonei. Şi după Revoluţie i-a mers şnur, dovadă că pe la mijlocul anilor 2000, a fost la un pas să facă o nouă cunoştinţă cu arestul, în cadrul unui proces în care a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de vătămare corporală. Într-o primă instanţă a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare, dar pe parcurs a scăpat basma curată. Oricum, cu un aşa trecut glorios, dar şi cu un prezent încă tulbure, Vişan răspunde perfect asprelor principii de etică ale PDL, mângâiat pe creştet chiar de „ministrul Justiţiei”, Mircea Andrei.

Tiki-taka la Priboieni, unde evoluează Barcelona penală a PDL

Iată că am ajuns şi în sudul judeţului, mai exact la Priboieni. Acolo unde operează cel mai spectaculos grup organizat în vederea săvârşirii de politică PDL. În echipa portocalie din Priboieni, Mircea Andrei a cooptat personaje penale de mare performanţă. În frunte se află, desigur, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei locale, celebrul Ştefan Niţache Badea, un adevărat Lionel Messi pentru procurori. Şi pe bună dreptate, câtă vreme dosarele sale ar putea umple tot vestiarul de la Barcelona. Cel mai impozant vizează implicarea sa, alături de Cătălin Chelu, zis şi Cristiano Ronaldo, în dosarul tentativei de mituire a chestorului Dan Fătuloiu, trimis spre judecată de către DNA. Tot Ştefan Niţache Badea mai are la activ şi un dosar pentru trafic cu maşini furate, plus o relaţie foarte strânsă cu Poliţia rutieră, concretizată prin două dosare pentru conducere în stare de ebrietate sau fără permis. De altfel, personajul se ţine chiar scai de poliţie, câtă vreme însăşi nevasta sa este ofiţer la Călineşti, dar răspunde operaţional de Priboieni. Al doilea personaj ca importanţă în celula PDL din comună este Cristian Constantin Grigoroiu, om de afaceri greu încercat pe celebra bandă de montaj a permiselor de conducere false care a funcţionat la Piteşti. Greu şi la propriu şi la figurat, câtă vreme Grigoroiu i-a asigurat domiciliul şi combinaţiile la o şcoală auto ditamai primarului Sectorului 4 din Capitală, Cristian Popescu Piedone, fapt din care a rezultat pentru acesta un permis luat în condiţii oneroase. Mergând mai departe, tot în formaţia infracţională a PDL-Priboieni trebuie menționat și Nițu Damian, zis Dan Gogoașă, membru de vază al clanului cu același nume. Client al puşcăriei în două rânduri pe vremea lui Ceaușescu, pentru furt de vaci și de combustibil. Omul şi-a păstrat dibăcia în astfel de operaţiuni şi la date mai recente, de pildă când a uşurat Primăria locală de livada de cireși, plus nişte datorii de peste jumătate de miliard, puse de-o  parte la aceeași Primărie, împreună cu fiul său. În fine, tot în formația portocalie operează necruţător și un anume „Soco” Pandeliu. Ajuns nu demult muşteriu al Poliției și Inspecției Silvice, după ce a făcut tiki-taka cu circa 130 mc de lemne de proveniență legală neclară, el a scăpat, o dată cu cu afilierea la PDL, doar cu o amendă de 12 milioane lei vechi, plus păstrarea mărfii. Îi propunem Stăpânului Mircea Andrei ca, în asemenea condiţii politice, şe
dinţele PDL Priboieni să se desfăşoare cu participarea largă a forţelor de ordine, însoţite de mascaţi.

Astăzi şef PDL şi viceprimar la Căteasca, ieri arestat pentru delapidare cu… vaci

În fine, să coborâm şi mai spre sudul hărţii, până în comuna Căteasca. Acolo unde activează o altă podoabă portocalie, cu un trecut infracţional de mare ţinută. Astăzi este chiar viceprimarul localităţii, ba şi şef al organizaţiei PDL din comună. Este intitulat Liviu Năstase, iar prin toamna anului 1992 înfrumuseţa paginile presei locale, într-o postură foarte fotogenică. Adică abia încătuşat şi dus spre odihnă la arest, după o foarte iscusită delapidare, în care au fost implicate mai multe persoane de la fosta Agropit. Pe atunci, viceprimarul avea doar 38 de ani şi conducea ferma de vaci din Căteasca, ocazie cu care anchetatorii au constatat dispariţia subită din grajduri a unei cantităţi apreciabile de cornute. Dar iată ce bine i-a prins experienţa de atunci, pentru că astăzi este un excelent viceprimar la Căteasca, aflat totodată şi printre cadrele cele mai de nădejde ale PDL. La finalul materialului se cuvine deci să facem un apel. În baza principiilor de neamestec al politicului cu treburile justiţiei şi viceversa, solicităm organelor de cercetare penală din judeţ să sisteze instrumentarea faptelor de corupţie şi a celorlalte fărădelegi importante, pe perioada şederii în judeţul Argeş a şefului portocaliu Mircea Andrei, „ministrul de Justiţie” al PDL. Asta pentru că, după cum experienţa a dovedit, devin tot mai dese cazurile în care clienţii organelor încurcă potecile justiţiei şi se rătăcesc în PDL, acolo unde, nu-i aşa, există o atitudine nimicitoare faţă de corupţie şi celelalte borfăşării importante atestate documentar în Codul penal. Mihai BĂDESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii