Web Analytics

Guvernul a aprobat fondurile pentru programul „Rabla pentru becuri”

de | 1.12.2022 08:54 | Actualitate, Home

Guvernul a aprobat fondurile pentru „Rabla pentru Becuri”. Bugetul este de 400 de milioane de lei. Statul va da încă 500 de milioane de lei pentru iluminatul stradal. Iar primăriile vor putea înlocui sistemele convenţionale, cu unele LED, pentru a reduce facturile.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Deşi am certificat ORNISS valabil până în 2025, nu am acces la niciun calculator! Nu pot să lucrez!”

Guvernul a aprobat  400 de milioane de lei pentru programul „Rabla pentru becuri”. Ca la celelalte programe Rabla, vor fi acordate vouchere în valoare de 200 de lei pentru becuri noi, în schimbul unora vechi. Pentru că este nevoie însă de o aplicație informatică, ar mai putea dura până când românii se vor putea înscrie. „Mă aștept ca undeva în două luni de zile, sistemul informatic să fie livrat de AFM, și atunci programul poate fi lansat”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Citește și: Becali a ales noul antrenor de la FCSB

Un bec cu LED costă în medie 30 de lei, însă consumul poate fi și de cinci ori mai mic față de unul vechi. În cazul unui apartament de trei camere, de exemplu, unde becurile au fost înlocuite, costurile se reduc astfel de la 145 de lei, la 20 de lei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *