Web Analytics

Grindeanu, despre Autostrada Sibiu-Pitești: “E o rușine pentru statul român să se înceapă prima autostradă care traversează Carpaţii, la mai bine de 15 ani de la intrarea în UE” 

de | 7.08.2022 11:32 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, la Prima Tv, că este o ruşine pentru statul român ca la mai bine de 15 ani de la intrarea în Uniunea Europeană să înceapă lucrările la prima autostradă care traversează Carpaţii, fiind vorba despre Sibiu – Piteşti, el precizând că au fost lucruri care pare că nu au mers cum trebuie, scrie news.ro. 

Citește și: Autostrada Sibiu-Pitești. A fost desemnat câștigătorul pentru Secțiunea 3

“Hai să luăm anii, măcar anii de când am intrat în Uniunea Europeană, în 2007, vorbim de 15 ani. După 15 ani, să fii capabil tu, ca stat, diverse guverne, diverşi miniştri, de toate culorile, după aproape sau după 15 ani, mai bine de 15 ani să fii în stare de abia atunci sau acum să scoţi la licitaţie, să se înceapă efectiv prima autostradă care traversează Carpaţii, e o ruşine pentru statul român. Şi-mi asum acest lucru. Am avut diverse poziţii în aceşti ani, am fost prim-ministru şi ministru şi pe alt portofoliu, şi în administraţia locală. Sunt lucruri care pare că nu au mers cum trebuie”, a afirmat Grindeanu.  

Citește și:Asociația Pro Infrastructura: “Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă”

El a precizat că autostrada Sibiu – Piteşti este cerută de români de zeci de ani.

“Această chestiune legată, de exemplu, de Sibiu-Piteşti, nu e o chestiune care să fi fost blocată doar în anul 2021, ci este autostradă care e cerută de români de zeci de ani, să traversăm Carpaţi. Iată că în câteva luni s-au semnat trei cele mai dificile loturi de autostradă din cele cinci, celelalte fiind deja semnate. Noi aproape săptămânal, şi vedeţi anunţurile, ba adjudecăm un lot de autostradă, ba îl scoatem la licitaţie. Sunt lucruri care au intrat într-un anumit ritm, care trebuie să se întâmple după un calendar dat de lege. Toată perioada de licitaţie, de contestaţii şi aşa mai departe”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bine ba, dar tu ai fost unul dintre prim-ministrii in perioada asta iar in majoritatea timpului PSD-ul tau a fost la guvernare. Rusine voua !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole