Web Analytics

Asociația Pro Infrastructura: “Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă”

de | 27.03.2022 09:28 | Actualitate, Politica si Administratie

“Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă”, transmite Asociația Pro Infrastructura după ce în urmă cu două zile s-a anunțat că primul tronson al autostrăzii va putea fi pus în circulație până la finalul anului. 

“Cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița arată promițător la începutul primăverii și avem șanse maxime să circulăm până la final de an.

Citește și:Lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești ar putea fi pus în circulație până la sfârșitul anului 

Totuși, antreprenorul austriac PORR nu trebuie să se culce pe o ureche și îi cerem să accelereze ritmul, mai ales pe partea de terasamente. Este drept, vremea nu a fost prielnică, dar acum are ocazia să demonstreze că poate inaugura autostrada înainte de termen, așa cum a mai făcut-o în trecut.

Contractul a fost semnat cu PORR în 14.04.2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuție și 10 ani garanție. Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29.05.2019, iar cel pentru lucrări în 30.03.2020. Așadar, termenul de finalizare din acte este fix peste un an.

Dar deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat.”, a transmis asociația.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *