Web Analytics

Autostrada Sibiu-Pitești. A fost desemnat câștigătorul pentru Secțiunea 3

de | 13.05.2022 08:46 | Actualitate, Politica si Administratie

Câștigătorul pentru Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești a fost desemnat joi, 12 mai. Ministrul Transporturilor a fost prezent pe șantier, pentru a verifica stadiul lucrărilor de pe secțiunea 5. Grindeanu a fost însoțit de primarul Piteștiului Cristian Gentea și de deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu.

”Astăzi, a fost desemnat câștigătorul pentru Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu- Pitești! Este ultima porțiune a autostrăzii care nu are deocamdată un contract semnat.Am verificat stadiul lucrărilor pe secțiunea 5 și constructorul m-a asigurat că va recupera ușoarele întârzieri la lucrări!Știm că situația provocată de inflație nu e simplu de gestionat, însă Guvernul a aprobat o ordonanță importantă în acest sens și vor urma alte măsuri pentru a nu fi oprit ritmul de lucru din șantiere!”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citește și:Asociația Pro Infrastructura: “Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă”

Lucrările pentru secțiunea 3 trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni de la data semnării contractului. Asocierea italiano-română care a câștigat acest contract (finanțat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secțiunii 3:- 95 de poduri și pasaje- 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)- 1 Nod rutier la Cornetu – 1 Nod rutier la Văleni- 1 Ecoduct în zona localității Călinești

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *