Web Analytics

Gheorghe Dolofan locuieşte într-una din cele mai exclusiviste clădiri din lume

de | 14.10.2015 21:54 | Politica si Administratie

# Un apartament de două camere în Jumeirah Beach Residence din Dubai pornește de la peste 1 milion de euro

Gheorghe Dolofan, omul de afaceri argeșean care controlează compania Trust Motors, importatorul mărcilor Peugeot şi Citroen pe piaţa locală, care mai deţine şi dealerul Eurial Invest, unul dintre cei mai mari din cadrul reţelei celor două branduri, şi-a stabilit domiciliul într-unul dintre cele mai exclusiviste oraşe din lume.
Omul de afaceri român locuieşte în Dubai, în complexul Jumeirah Beach Residence potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, în cadrul cărora un apartament de două camere pleacă şi de la peste un milion de euro. Trust Motors a rulat anul trecut afaceri de aproape 310 milioane lei şi a înregistrat un profit net de 7,6 milioane de lei. Totodată, Trust Motors este singurul importator de pe piaţa locală, deţinut de un om de afaceri român care a preluat un brand auto de la o reprezentanţă locală. Compania a devenit de la 1 ianuarie 2013 importator oficial şi al mărcii Citroen, după ce Grupul PSA Peugeot-Citroen a închis reprezentanţa Citroen România. Anterior Citroen România preluase activitatea de import de la Automotive Trading Services (ATS) controlată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Fost sportiv de lot olimpic, afacerist discret

Gheorghe Dolofan este totodată şi unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din industria auto locală, iar interviurile oferite au fost extrem de rare. În cadrul unuia acordat ZF în 2008 fostul bober din lotul Olimpic al României povestea cum „la bob există, în funcţie de partie, o porţiune de vreo 30 de metri unde trebuie să alergi, să împingi bobul şi să te urci în el. Îţi trebuie oameni cu forţă, dar în acelaşi timp oameni cu viteză”. Pentru fostul sportiv de performanţă Gheorghe Dolofan, cei 30 de metri de la bob pot fi asimilaţi în afaceri perioadei de după anul 2000, când a început unul dintre cele mai curajoase planuri de extindere ale unui dealer auto român.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii