Web Analytics

Gheorghe Cristian trăieşte din alocaţia copiilor

de | 26.06.2013 20:26 | Sport

# Realitate dureroasă pentru o glorie a  FC Argeş. După ce familia Penescu a decis să se retragă de la FC Argeș, gruparea din Trivale se află la un pas de desființare și asta pentru că mai nimeni nu se arată interesat de echipa marelui Dobrin. Toate aceste lucruri au produs în lanț o mulțime de probleme, iar cei care resimt această situație extrem de dificilă sunt jucătorii și antrenorii alb-violeți. În acest caz, un exemplu cât se poate de elocvent și dureros este cel al antrenorului Gheorghe Cristian de la Centrul de Copii și Juniori de la FC Argeș. Fostul mare portar alb-violet nu a mai fost remunerat de echipa patronată de Penescu de mai bine de șase luni de zile, motiv pentru care a trebuit să se descurce din punct de vedere financiar așa cum a putut.

A sărbătorit Paștele cu ajutorul venit de la părinții copiilor pe care îi antrenează

După ce în anul 2009, Cristian s-a văzut pe nepusă masă dat afară de la FC Argeș din cauza unor „jocuri de interese”, patronul Cornel Penescu a fost sensibilizat de un articol publicat în Jurnalul de Argeș în care se prezenta situația de-a dreptul incredibilă pe care o avea la momentul acela fostul portar al FC Argeș și ulterior l-a reangajat în rândurile grupării din Trivale. Trebuie menționat faptul că „Piticu” are o fată bolnavă de autism, iar singurul venit în familie provenea și încă mai provine din salariul de la FC Argeș. În prezent Cristian are două fete, familia locuiește la București și în fiecare săptămână antrenorul alb-violet face naveta Pitești-București. Pe fondul acestor probleme, situația a devenit una critică în momentul în care a început să scârțâie treaba și la FC Argeș, locul de muncă al antrenorului. Totul a început la finele anului trecut, atunci când au început să întârzie sau să nu fie deloc achitate salariile. Antrenorul a înțeles că sunt probleme și la club, dar spera totuși într-o redresare. Nu a fost deloc așa, motiv pentru care Cristian și ceilalți angajați de la FC Argeș au fost nevoiți să petreacă Sărbătorile Pascale fără să-și fi luat salariile. Așa se face că Gheorghe Cristian, fosta glorie alb-violetă a acceptat să fie ajutat de părinții copiilor pe care îi pregătește pentru a se putea bucura de sărbătorile pascale.

„Cornel Penescu mi-a spus că nu mai are bani”

Trebuie subliniat faptul că patronatul lui FC Argeș nu a mai achitat niciun salariu din data de 4 aprilie a.c., atunci când Penescu a plătit jumătate din salariul de pe luna ianuarie. Mai trebuie adăugat și faptul că în anul 2012 lunile de vară nu au fost remunerate cu niciun leu de conducerea FC Argeș. Mai mult decât atât, angajații alb-violeți figurau cu doar două ore pe cartea de muncă la ITM Argeș. Și, deși situația s-a inflamat la un moment dat antrenorii și fotbaliștii de la FC Argeș au răbdat cu stoicism situația, poate-poate lucrurile își vor reveni. Ei bine, nu s-a întâmplat acest lucru, iar acum cu toții dau din colț în colț și nu mai știu ce să facă. Exemplul cel mai elocvent este Gheorghe Cristian, fostul portar emblematic al echipei alb-violete care a ajuns să trăiască din alocația copiilor. „Nu credeam că se poate ajunge aici, dar este adevărat, situația este una disperată pentru mine și poate și pentru alți antrenori de la FC Argeș”, ne-a spus vizibil afectat de această situație Gheorghe Cristian. „Nu am mai primit bani de la FC Argeș de foarte mult timp, am trecut prin lucruri foarte grele din punct de vedere financiar, iar acum totul pentru mine s-a rezumat la alocația copiilor. Am familie, am două fete și, sincer vă spun, nu am alte soluții decât să aștept să văd ce se va întâmpla cu FC Argeș, după care va trebui să mă orientez către un alt job. Vreau însă să vă mai spun ceva! Am tot încercat să vorbesc cu Cornel Penescu, dar nu am avut nicio șansă. Așa se face că am decis să merg la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde de curând Cornel Penescu a avut proces și să-l întreb ce se va întâmpla cu salariile noastre. Ei bine, patronul Cornel Penescu mi-a spus că nu mai are nicio legătură cu FC Argeș, că a cedat echipa și că nu are cum să mă ajute. I-am spus totuși că salariile restante trebuie să le plătească cumva tot dumnealui. Atunci a venit un răspuns uluitor, un răspuns care m-a lăsat fără replică. Mi-a spus franc în față că nu mai are bani și că trebuie să merg în altă parte pentru a-mi cere aceste drepturi. În aceste condiții, ce mai puteam face?”, a conchis cel supranumit Piticu.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole