Web Analytics

Georgiana Şchioapa: „Unchiul primarului ne-a zis să încetăm cu presa”

de | 28.04.2022 13:00 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Continuă scandalul! Femeia despre care primarul din Berevoeşti susţine că l-a agresat revine cu alte declaraţii
În replică, edilul Florin Proca spune că ”probabil că dumneaei caută scandal, eu nu vreau scandal cu nimeni” și adaugă: ”S-a rezolvat și problema pe care o avea cu energia electrică, s-au montat stâlpii, iar în două săptămâni va fi finalizată investiția”.

Continuă filmul cu scandalul început la Primăria Berevoești în luna februarie. În numerele anterioare vă făceam cunoscut conflictul dintre primarul Florin Proca și localnica Georgiana Șchioapa, mamă a doi copii, dintre care unul diagnosticat cu sindromul Down.
Edilul a reclamat atunci la poliție că a fost agresat în propriul birou de către localnică. Războiul se pare că ar fi apărut după ce Georgiana i-ar fi cerut primarului să o ajute să-și facă partidă separată de curent, astfel încât să nu mai fie nevoită să ia curent de la familia Proca. Curent pe care, de altfel, îl plătea, nu îl primea gratis. Dar edilul nu ar fi fost de acord și ar fi lăsat familia Șchioapa fără curent. În plus, în urma unor imagini video pe care doamna Șchioapa ni le-a pus la dispoziție la vremea respectivă, se pare că toată scena din biroul primarului ar fi fost, mai degrabă, o discuție mai aprinsă între Georgiana Șchioapa și primar.

Georgiana Șchioapa: ”M-am trezit cu un om la poartă”

La mai bine de două luni de când Georgiana a fost acuzată de agresiune, femeia susține că, mai nou, este urmărită și acasă, dar și în timp ce-și ia fetele de la școală. De altfel, soțul primește amenințări de la unchiul primarului Proca. Toate astea din cauză că Georgiana Șchioapa a făcut cunoscută povestea presei.
”Marți (12 aprilie, n. red.) m-am trezit cu un om la poartă. Tot se uita în stânga, în dreapta, coborâse din mașină și studia terenul. Miercuri (13 aprilie, n. red.), când am venit cu fata de la școală, era același bărbat în stația la care cobor eu de obicei. Probabil că mă urmărea. Era un om mare, gras și negricios. Se uita la mine, s-a învârtit, s-a sucit, iar după s-a urcat în mașină și a plecat cu scârț. Dacă știam că e pus de cineva din familia primarului, mă luam de el de prima dată când a venit în fața porții, dar nu mi-am dat seama”, ne-a declarat Georgiana Șchioapa.

Citește și Talentatul domn’ Proca. Primarul „agresat” de la Berevoeşti se războieşte cu o femeie amărâtă, care are în îngrijire o fată cu sindrom Down

Femeia susține că la Poliție secretara și contabila n-au confirmat varianta primarului

Femeia susține că imediat după ce a fost audiată la Poliția Câmpulung, familia primarului Proca a trecut la amenințări.
”M-au audiat săptămâna trecută la Câmpulung. M-au întrebat ce s-a întâmplat în ziua respectivă. Martori au fost doamna secretară din primărie și doamna contabil. Au confirmat că nimic din ce spune primarul nu e adevărat. Acum aștept o ordonanță, să vedem ce se mai întâmplă. Oricum, nu știu ce vrea acest domn primar. Eu n-am bani de târât prin tribunale.
Unchiul primarului îl amenință pe soțul meu. A venit la noi la poartă și ne-a zis să încetăm cu presa și cu televiziunile și că, dacă e să ni se întâmple ceva, să știm de unde ni se trage. După aceea, la două zile, tot unchiul primarului i-a zis cumnatei mele că vorbește cu doi inși să mi-l bată pe soț”, spune femeia.

Citește și În perioada divorţului, s-a ales primarul Proca din Berevoeşti cu un copil din… flori?

„Îmi e frică să mai merg cu fetele la școală”

Georgiana Șchioapa ne-a povestit că a depus și o plângere la Poliție cu privire la situația în care se află în momentul de față. Polițiștii, însă, nu au băgat-o în seamă.
”Am fost și am făcut plângere la Poliție, dar nu s-a sesizat nimeni. Nu se ia nicio măsură. Le-am spus că mă urmărește cineva cu mașina, iar polițiștii de la Câmpulung mi-au zis că n-au timp să rezolve cazul așa repede. Să-i las în pace. Nu m-au întrebat și ei despre cum arată omul, cu ce mașină a venit, nimic… Probabil o să încerc prin altă parte, pe la Poliție la Pitești.

Eu sunt convinsă că bărbatul ăla e pus de domnul primar să mă urmărească. Mai acum câteva zile, m-am întâlnit la dispensar cu tatăl domnului primar. Stătea în mașină și mă filma. Nu am băgat în seamă. Am zis că poate mi se pare mie.
Vă dați seama că mie îmi e frică să mai merg și cu fetele la școală, acum că știu că mă urmărește cineva. Eu sunt femeie, nu pot să fac nimic să mă apăr. Plec cu frică, iar ei de potolit sunt sigură că nu or să se potolească. Măcar nu mă lasă să stau liniștită, pentru că știe bine că nu l-am bătut. Mă mai cară prin tribunale și pe la Parchet pentru nimic”.

Citește și 123.000 de euro, pagubă pentru fostul primar Proca

Florin Proca: „Se duce prea mult cu gândirea. N-aş avea niciun interes să pun pe cineva să o urmărească”

L-am contactat și pe primarul din Berevoești. Florin Proca neagă afirmațiile făcute de Georgiana Șchioapa, motivând că n-ar avea niciun interes să facă asta.
”Îmi pare rău că trebuie să mă sunați pentru astfel de lucruri. Credeți că eu nu am alte lucruri mai bune de făcut, decât să pun pe cineva să o urmărească pe doamna Șchioapa? Ce scop aș avea să fac asta? Nu am niciun interes și nu am nicio treabă cu ce face doamna. Se duce prea mult cu gândirea. Să nu mă bage pe mine în can-can-uri din astea și în discuții care nu-și au rostul. Eu chiar nu vreau să mai discut în contradictoriu. S-a rezolvat problema pe care o avea cu energia electrică (n. red. – motivul scandalului pornit în cabinetul primarului), s-au montat stâlpii, iar în două săptămâni va fi finalizată investiția”.

Citește și Florin Proca revine la Primăria Berevoeşti

„Dacă unchiul meu l-a ameninţat pe soţul dumneaei, să-i facă plângere la Poliţie”

În continuare, edilul a mai precizat: ”Probabil că dumneaei caută scandal, dar eu nu vreau să am scandal cu absolut nimeni. N-aș avea niciun interes să pun pe cineva să o urmărească. Eu nu am avut conflict cu doamna Șchioapa, dânsa a avut conflict cu mine. A intrat peste mine în birou, a venit de șapte, opt, zece ori în Consiliul Local. (…) Iar dacă spune că unchiul meu l-a amenințat pe soțul dumneaei, el este liber să facă ce vrea. Să-i facă plângere la Poliție. Fiecare să răspundă pentru ceea ce face. Nu sunt în măsură să răspund pentru unchiul meu”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *