Gafă de proporții a noului ministru de Finanțe: Salariul minim este în jur de 1.600 lei…și ceva.

de | 24.08.2021 13:02 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, nu știe cât este salariul minim din România, afirmând, în cadrul unei conferințe de presă, că salariul minim net este de circa 1.600 lei și cel brut este de 2.380 lei.

Reporter: Aveți idee cât este salariul minim în mână?

Dan Vîlceanu: Este în jur de 1.600… și ceva.

Reporter: 1.386 lei net.

Dan Vîlceanu: Este 2.380 cred… Da, 2.300 salariul minim brut. Nu are cum să fie 1.300.

Reporter: Atât este.

Întrebat cât consideră că ar trebui să fie un salariu în regulă în România, Vîlceanu a spus că “există o discuție privind racordarea salariului minim la coșul minim de consum, dar este o discuție complexă pentru că prețurile cresc constant”.

CITEȘTE ȘI: Milioane de euro de la UE, îngropate în pământ la Godeni, Sălătrucu şi Corbeni

Dan Vîlceanu a fost învestit în funcție în data de 18 august a.c. Vîlceanu a fost validat pentru funcția de ministru al Finanțelor în Biroul Politic Național al PNL, convocat de către premierul Florin Cîțu și de susținătorii acestuia. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban. Dan Vîlceanu, președintele filialei Gorj al liberalilor, este unul dintre susținătorii lui Cîțu în competiția acestuia pentru șefia partidului.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Dupa cum ‘l-arata mutra din poza, insu’ parc’ar vrea … “sa dea bir cu fugitii” ; pe cand nici cearneala nu s-a uscat de pe numirea-i !
    Acum … razletiti-s vreo 5 milioane de romani ; cu asta si cu citu’n mot o vor mai zbughi inca vreo doua milioane ! Scuze .. multe scuze, ca nu-l bagai in seama si pe dulap/un soi de neica-nimeni, pe care din pacate-l votai de doua ori !
    Dara ce sa vezi … in urma dulapului / tot la “pas cu pas” se mai k k un pripas/catu !
    S’apoi … hai, la tara de vanzare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ultimele articole

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...

Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism
Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism

Patru bărbați din Pitești au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. În iunie, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile acestora, în urma cărora au ridicat mai multe telefoane și sume de bani. IPJ Argeș transmite: „Polițiștii...