Web Analytics
scris vineri, 10.03.2023

Fostul şef al CDC, în faţa Congresului SUA: „Agenţiile americane au finanţat manipularea viruşilor în laboratorul din Wuhan”

Robert Redfield, fostul şef, în perioada 2018-2021, al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a declarat, în calitate de martor, în faţa unei comisii din Congresul American că agenţiile americane au finanţat manipularea unor viruşi în laboratorul din Wuhan, China, potrivit unui material publicat de BBC.

Fostul şef al CDC, în faţa Congresului SUA: „Agenţiile americane au finanţat manipularea viruşilor în laboratorul din Wuhan”

Laboratorul din Wuhan este cel despre care recent, în 1 martie, directorul FBI, Christopher Wray, a afirmat că este locul de unde ar fi putut scăpa accidental Sars-Cov 2 care a dus la pandemia de Covid 19, în urma căreia au decedat peste 6,5 milioane de oameni.

Citește și:

În faţa comisiei din Congres, dr. Robert Redfield a afirmat că, deşi a susţinut de la începutul pandemiei teoria privind scurgerea din laborator a acestui virus, el a fost eliminat din comitetul de analiză din cadrul CDC, deoarece teoria sa a fost respinsă iniţial de Anthony Fauci, şeful instituţiei publice americane, ca fiind „complet neadevărată”.

La începutul pandemiei, Robert Redfield a spus că, din punct de vedere ştiinţific, el nu crede că Sars-Cov 2 are origini strict naturale, ci că a fost modificat în laboratorul din Wuhan.

„Mi s-a spus (n.red. – de către cei de la CDC) că vor o singură naraţiune şi că eu, evident, am un alt punct de vedere. Practic au distrus orice dezbatere cu privire la originea virusului”, a afirmat Redfield, în faţa congresmanilor americani.

Anthony Fauci, care nu a fost prezent la audiere, a negat acuzaţia doctorului Redfield, susţinând că acesta nu a fost exclus de la dezbaterea iniţială.

„Nimeni nu a exclus pe nimeni. Să spună că nu a fost dorit acolo pentru că avea o altă părere… Au fost mai multe persoane prezente care au fost de părere că ar fi putut fi vorba despre un virus artificial”, a declarat, pentru Politico, Anthony Fauci, care s-a retras în decmebrie 2022 din toate funcţiile sale guvernamentale.

În cadrul audierii, Robert Redfield a mai oferit congresmanilor şi alte elemente interesante, referitoare la opoziţia pe care a manifestat-o împotriva cercetării câştigului de funcţie pentru viruşi, care sunt manipulaţi în mediile din laboratoare, pentru a deveni mai infecţioşi. Referindu-se la aceste manipulări a viruşilor, Redfield a afirmat că este posibil ca agenţiile americane să fi finanţat astfel de cercetări în laboratorul din cadrul Institutului din Wuhan, lăsând să se înţeleagă că astfel de cercetări au dus la apariţia Sars-Cov 2. Redfield a spus că natura extrem de infecţioasă a virusului îl deosebeşte de alte coronavirusuri şi a afirmat că este puţin probabil ca Sars-Cov 2 să fi evoluat aşa în mod natural.

Membrii Comisiei din cadrul Congresului au afirmat încă de la constituirea ei că doresc să rămână imparţiali, chiar dacă aceasta este constituită din nouă republicani şi şapte democraţi. Cu toate acestea, în urma audierii doctorului Robert Redfield, congresmanul republican Marjorie Taylor Greene a exprimat îngrijorări cu privire la deciziile luate de agenţiile federale în timpul pandemiei.

James Comer, preşedintele Comitetului de Supraveghere şi Responsabilitate din Congres, a afirmat: „Cred că dr. Fauci şi dr. Collins au fost prinşi cu mâinile în borcanul de prăjituri. Au fost prinşi supraalimentând viruşi într-un laborator chinez nesecurizat”.

Citește și:

Pentru a se apăra de acuzaţiile fostului director CDC, democraţii din Comisie au susţinut că mai mulţi oameni de ştiinţă care au studiat virusul au spus că nu există dovezi ştiinţifice noi care să indice o scurgere din laborator. Unii reprezentanţi democraţi de la audiere au avertizat că acuzarea lui Fauci ar eroda şi mai mult încrederea în oficialii guvernamentali din domeniul sănătăţii, ameninţănd sănătatea publică.

„Vrem să descoperim faptele, dar nu putem merge pe o cale periculoasă alimentând conspiraţii nefondate despre dr. Fauci şi alţi oficiali din domeniul sănătăţii publice”, a spus congresmanul democrat Debbie Dingell.

În susţinerea acestui punct de vedere, jurnaliştii de la BBC arată că o origine naturală a Sars-Cov 2 este teoria cea mai probabilă potrivit profesorului David Robertson, şeful departamentului de genomică virală şi bioinformatică din cadrul Universităţii din Glasgow.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *