Web Analytics

Criminalul din Bascov a primit detenție pe viață!

de | 10.03.2023 14:49 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

A fost condamnat argeșeanul care, în august anul trecut, și-a ucis cu ferocitate mama, tatăl, fratele, sora și nepoata. Criminalul din comuna Bascov a primit închisoare pe viață!

Viorel Letcan a fost trimis în judecată pe 17 noiembrie 2022, pentru omor calificat, în formă continuată, cu premeditare și prin cruzimi, după ce, pe 8 și 9 august, și-a ucis membrii familiei cu un ciocan și o toporișcă. Pe 10 martie a.c., Tribunalul Argeș i-a dat închisoare pe viață. Hotărârea de astăzi poate fi atacată cu apel. Instanța a admis daune morale pentru Rusu Gheorghe, cumnatul inculpatului, în valoare de 700.000 de euro.

Deși inculpatul are probleme psihice, o comisie medico-legală psihiatrică din cadrul Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București a stabilit că acesta a avut discernământ atunci când și-a pus în acțiune planul diabolic. Instanța îl obligă pe inculpat să urmeze tratamentul medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii.

În rechizitoriu se precizează că, în urma unui plan bine stabilit, și-a ucis membrii familiei prin aplicarea de lovituri de mare intensitate în zona capului, în mod repetat. În data de 8 august şi-a ucis fratele cu o piatră de aproximativ 10 kg şi un ciocan, tatăl cu un ciocan şi o toporişcă și mama cu un ciocan, în intervalul orar 21:55-23:00. Și-a lăsat rudele fără suflare în casă și, a doua zi, în jurul orei 08:00, și-a ucis sora și nepoata de doar cinci ani cu un ciocan şi o toporişcă. Inculpatul a pus la cale şi un plan de scăpare, întrucât asupra sa, în pădure, au fost găsite alimente, haine de schimb și articole de igienă prin care şi-ar fi asigurat traiul zilnic. Mai multe detalii despre subiect: Rechizitoriul masacrului din Argeş. Instanța a dispus confiscarea de la inculpat a bunurilor pe care le-a folosit la săvârșirea crimelor, printre care ciocane metalice, tuburi spray cu piper iritant lacrimogen, topoare și bandă adezivă de tip scotch.

Citește și Conducea drogat pe drumurile din Argeș

Instanța i-a restituit inculpatului bunurile identificate asupra lui, în pădure, atunci când l-a găsit poliția. Detalii, AICI.

S-a dispus și prelevarea probelor biologice de la inculpat şi introducerea lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a sentinţei.

Inculpatul a fost obligat și la plata sumei de 8000 de lei, cheltuieli judiciare.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *