Web Analytics

Fosta fermă a Brătienilor se degradază pe zi ce trece. Ministerul Culturii a dat în judecată proprietarii Fermei Florica

de | 9.03.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Ministerul Culturii are proces cu proprietarii Fermei de la Conacul Florica, domeniu care a aparținut marii familii a Brătienilor, pentru procedura de exercitare a dreptului de preempțiune. În primă instanță, Ministerul a pierdut procesul cu frații Prodănel, Vernel Crăciunescu și cu firma EGP, dar a făcut recurs, înregistrat în ianuarie a.c., iar procesul se va judeca la Curtea de Apel Pitești, la un termen încă nestabilit.

Ministerul Culturii a deschis proces, încă din mai 2020, la Tribunalul Argeș, pentru a constata nulitatea unui act juridic din 2018. Printre persoanele chemate în instanță de Ministerul Culturii se numără foști și actuali proprietari ai fermei Florica: afaceriștii Adrian și Cristian Prodănel, Vernel Crăciunescu, dar și EGP International Investments SRL. Reamintim că firma EGP deținea 50% din proprietate în 2020, iar omul de afaceri Cristian Prodănel – cealaltă jumătate, dar, în același an, ne-a declarat că a vândut partea sa altei persoane. În iarna lui 2020, Cristian Prodănel a trimis o adresă Ministerului Culturii în care și-a exprimat intenția de a vinde partea sa din fermă, pentru 200.000 de euro, iar Ministerul a refuzat și a transferat dreptul de preempțiune către autoritățile publice locale, Consiliul Județean Argeș și Consiliul Local Ștefănești, însă nici acestea nu au acceptat.

În iunie 2020, Adrian Miuțescu, pe atunci lider PNL Argeș, a declarat într-o conferință de presă că Ministerul Culturii a dat în judecată și contestă contractul de vânzare-cumpărare între italianul care a cumpărat o parte din ferma Florica (EGP, cu acționar italian majoritar) și proprietarul care i-a vândut (Vernel Crăciunescu, n. red.), fiindcă nu s-a respectat dreptul de preempțiune. Atunci, Vernel Crăciunescu ne-a declarat că avea deja o notificare făcută la Ministerul Culturii din momentul în care a cumpărat și a considerat că nu mai era necesar să notifice din nou. L-am contactat din nou pe Vernel Crăciunescu, pentru un punct de vedere, însă doar ne-a confirmat că și-a vândut partea sa din fermă firmei EGP și a spus că nu vrea să mai răspundă la întrebări despre acest subiect.

Citește și Exclusiv. Ferma de la Florica se degradează cu complicitatea proprietarilor şi autorităţile tac

Citește și Lavinia loveşte din nou! L-a reclamat pe Cristi Prodănel la Poliţie pentru degradarea Fermei Florica

Proprietarii nu au mai mișcat un deget pentru a opri degradarea fermei

Cristian Cocea, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Argeș, ne-a spus că proprietarii nu și-au mai exercitat dreptul de preempțiune către Ministerul Culturii din 2020 și nici n-au mai făcut investiții la fermă, ei fiind și în litigiu. „Ministerul Culturii a dat în judecată proprietarii în ideea că nu s-au efectuat procedurile corecte – exercitarea dreptului de proprietate”, ne-a explicat directorul Cristian Cocea.

Procurorii au clasat plângerea penală făcută de Direcția pentru Cultură Argeș

Reamintim și că mai multe dosare au fost înregistrate la Poliția Ștefănești după ce ferma a fost vandalizată într-o noapte din 2019. Chiar și Direcţia pentru Cultură Argeş a depus o plângere. „Am sesizat poliția în legătură cu distrugerea respectivă. Proprietarul Cristi Prodănel a motivat reclamând faptul că peste paznicii pe care îi plătea au intrat niște agresori, locuitori de acolo, care i-au bătut pe paznici. Respectivii au un dosar penal, iar plângerea noastră a fost clasată. S-a dat N.U.P. Procurorul a considerat că nu există elemente de vinovăție pentru proprietari”, ne-a mai spus Cristian Cocea.

Citește și Se răsucesc Brătienii în mormânt! Degradarea fermei Florica – pată de ruşine pe obrazul autorităţilor şi proprietarilor

Citește și Ministerul Culturii a atacat deja contractul prin care Vernel Crăciunescu a vândut 50% din Ferma Florica

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *