Web Analytics

Fostul comandant al Spitalului Militar s-a înscris în PNL Argeş

de | 24.10.2019 14:22 | Politica si Administratie

# Exclusiv. După dr. Irimia, şi medicul Alexandru Guiţă a intrat în echipa liberală

Încă o înregimentare de mare impact în filiala condusă de Adrian Miuțescu. Fostul comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Pitești, Alexandru Gigel Guiță, a devenit liberal. După o carieră notabilă în domeniul medical, fostul comandant a luat decizia de a se implica și în viața politică. De săptămâna trecută, el s-a alăturat echipei din care face parte și Tiberiu Irimia, un alt medic cunoscut în Pitești, în special pentru lupta sa împotriva haosului urbanistic și imobiliar din Pitești. De la 1 aprilie, Alexandru Gigel Guiță este colonel în rezervă. În prezent, lucrează la o unitate medicală privată din București.

Fostul comandant de la Spitalul Militar: „Liberal sunt de când mă știu”

„Profesia mea de medic este liberală. Chiar dacă am și o componentă socială în natura mea, pe care n-o neg, liberal sunt de când mă știu. Am zis că, dacă acum nu mai sunt constrâns de obligațiile militare, să intru în politică. Poate reușesc să construiesc ceva pentru copiii noștri, pentru urmașii noștri, pentru noi, cât mai apucăm”, a declarat, în exclusivitate pentru Jurnalul de Argeș, Alexandru Gigel Guiță.
În vârstă de 57 de ani, acesta are o experiență profesională lăudabilă. Conform datelor din CV-ul său, a fost șef Secția A.T.I. la Spitalul Militar din Pitești în perioada 2001-2010. Din 2010, timp de 8 ani, a ocupat funcția de comandant/director general la același spital. De asemenea, a fost director medical, locțiitor al comandantului în perioada 1.12.2018 – 31.03.2019 tot la Spitalul Militar. În prezent este manager general, din 14 mai, la Spitalul Victoria din București.
Fostul comandant are un master în Managementul Serviciilor Sociale și de Sănătate. A studiat la Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, dar și la Institutul de Medicină și Farmacie București, Facultatea de Medicină Generală. S-a specializat în medicină generală, anestezie și terapie intensivă.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii